Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Održani protesti policije ZDK

Policijski službenici MUP-a ZDK, zajedno sa Štrajkačkim odborom svog Sindikata danas su pred sjedištem MUP-a u Zenici održali mirne proteste. Od 15. septembra, kada su aktivirali štrajk, kako kažu, nema pomaka u rješavanju njihovih zahtjeva, koji se odnose na usklađivanje kantonalnih nacrta dva zakona o plaćama policajaca i namještenika u organima uprave sa važećim federalnim zakonima.

– Mi samo tražimo da se poštuju zakoni ove države, ali i sudske presude i jedinstveni smo u stavu da od ovih zahtjeva nećemo odustati, a Štrajkački odbor biće u stalnom zasjedanju i 24 sata spreman za razgovore i pregovore sa Vladom i premijerom kantona, poručio je u ime Štrajkačkog odbora i Sindikata policije MUP-a ZDK, predsjednik Sindikata Elvedin Mioč.
– Bez obzira na štrajk, policija će svaku obavezu prema građanima ispuniti.Osjećajte se sigurnim, jer mi ćemo štiti i vas, vaše živote i vašu imovinu, poručio je građanima Mioč.
Iako su za danas bili najavljeni protesti policije i pred zgradom Vlade ZDK, od toga su odustali, jer kako kažu nije im namjera da prave smutnju u gradu tokom sajma ZEPS, kako im se pripisivalo.

(RTV Zenica)

Proudly powered by WordPress