Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Foto:Prva pratilja Miss Global International Semira Hadžimehmedagić i drugi strijelac juniorske ekipe FK “Željezničar” Belmin Vila posjetili našu redakciju

Sasvim slučajno i različitim povodima danas u našoj Redakciji ugostili smo prvu pratilju Miss Global International, Visočanku Semiru Hadžimehmedagić i drugog strijelca juniorske ekipe Željezničara Belmina Vilu. Zajedničko im je to što su mladi, a već uspješni u onome što rade, uz to su i naše gore list. Semira je nakratko u Visokom nakon što je bila na izboru ljepote Miss Global International koje je održano na Jamajci. Inače trenutno živi u USA, tačnije u Los Angelesu, osim što je ovo kratko vrijeme boravka u domovini rezervisala za porodicu, danas je snimila i emisiju za RTV Visoko “U društvu sa…” čija je urednica Mirha Ganić.

Semira je 20-godišnja studentica elektrotehničkog fakulteta iz Visokog. U osnovnoj školi je bila učenica generacije, Matematičko-informatičku gimnaziju u Visokom završila je odličnim uspjehom, a posebno je talentovana u oblasti matematike i fizike.

Učestvovala je u mnogim regionalnim, državnim i međunarodnim takmičenjima iz matematike i osvojila brojne nagrade, među kojima je i ona iz Španije sa takmičenja srednjoškolaca mediteranskih zemalja.

Semira Hadžimehmedagić, predstavnica BiH na izboru ljepote Miss Global International, bila je proglašena ambasadoricom  dobre volje na Sedmici mode u New Yorku. Ova 20-godišnjakinja iz Visokog u septembru je prošetala pistom na humanitarnom događaju fondacije United Colors of Fashion (UCOF), zajedno sa drugim poznatim modelima i nosila je neke od kreacija svjetski proslavljenih dizajnera.

Belmin Vila je trenutno član juniorske ekipe Željezničara koju trenira Haris Alispahić, iako sa 17 godina još uvijek ima pravo nasupa za kadetsku ekipu, zajedno sa još dvojicom saigrača iz prošle sezone koji su se pokazali kao najbolji, prebačen je u juniorsku ekipu. Iz dosadašnjih odigranih 10 kola Premijer juniorske lige bio je strijelac devet puta. I dalje se o nastavku njegove karijere brine poznati menager Anđelko Jurkić, koji je najpoznatiji po tome jer zastupa interese našeg reprezentativca Senijada Ibričića koji nije jedini od igrača za koje se brine ovaj menager, a što se može pogledati i na www.jurkicsport.com.

{joomplucat:285 limit=12|columns=4}

Proudly powered by WordPress