Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Dok MUP ZDK štrajkuje duže od mjesec dana ministar Rifat Delić suosjećao se sa kolegama na “Stade De France” u društvu još jednog ministra

I dok sumiramo viđeno, još uvijek ne vjerujemo u onaj penal, žalimo i kalkulišemo šta s Portugalom nakon Francuske, nakon prvih sportskih utisaka dolazi novi val, onih malo drugačijih utisaka. Prvo smo kao nacija gotovo pa “srušili” Facebook postavljanjem fotografija iz Austrije, Njemačke, Pariza, a zatim smo počeli komentarisati ko je sve viđen i s kime u Parizu, prije, za vrijeme i poslije utakmice. Jedan portal je objavio slike predsjednika SDP-a Zlatka Lagumđije i premijera Federalne vlade Nermina Nikšića sa treninga naše reprezentacije uoči utakmice (mnogi su se pitali šta će oni na treningu, još premijer u trenerci reprezentacije), zatim navijači iz Visokog, koji su spavali u hotelima za srednji stalež, vidjeli su predsjednika SDP-a ispred hotela “Merlot” s kesama nekih markiranih butika, što će reći “ima se para ima se s čim”, a narod nema hljeba da jede. Od ranije je poznata praksa u našem ZDK da su ministri i načelnici općina te neki drugi po sopstvenom ubjeđenju “važni kantonalni dužnosnici”, uz poltronsku i lažnu elitu, vjerni navijači reprezentacije BiH također redovni putnici na utakmice reprezentacije. S tim u vezi oni redovno o trošku nekoga drugog ko im je dužan zbog poticajnih preraspodjela putuju na takve bajdaroške eksurzije, a reprezentaciju uzimaju samo kao povod. Sasvim je jasno da teško jedna ministarska ili državna plata može podnijeti recimo prošlo gostovanje u Portugalu, koje je minimalno koštalo 2000/3000 KM, a da se pri tome ima i za struju, frižider i telefon …, međutim sijevale su slike na sve strane poslijeratne “privredne elite” i mahom SDA ministarskog miljea iz Portugala. Slična stvar se desila i ovaj put u Parizu, bar tako stoji u jednom e-mailu koji je stigao na našu adresu. Možda ova informacija i ne bi dobila medijski prostor, jer te ljude bez obraza smo svakako mi izabrali, da se u ovom slučaju ne radi o ministru MUP-a ZDK čija policija je u opravdanom štrajku od 15.09.2011.godine tražeći da ih tretiraju kao i policajce u drugim kantonima. Podsjećamo prosječna plata policajca u ZDK je 706 KM i manja je od portira ili čistačice u Telecomu ili Elektroprivredi. Zapažanje našeg posjetioca iz Pariza prenosimo u cjelosti.

Poštovani gospodine Jasarspahiću, vjerujem da ćete sljedeću informaciju prezentirati građanima BiH i posjetiocima web portala Vaš agencije.

Naime, dok u ZDK policija već danima štrajkuje, ministar MUP-a ZDK gosp. Rifat Delić se suosjeća sa svojim policajcima na način da putuje u Pariz i u ime obespravljene policije navija za reprezentaciju BiH. Nemojte odmah pomisliti da je ministar išao o trošku budžeta, ili možda službenim vozilom. Ipak je on savjestan i zna da je to zloupotreba položaja. Gospodin ministar Delić je putovao u društvu svog kolege ministra saobraćaja i komunikacija gosp. Raifa Seferovića, a obojica o trošku jednog poreskog obveznika. Naime, vlastitim automobilom, na utakmicu u Pariz i ko zna gdje još, vozio(vodio) ih je Sabahudin Sinanović, vlasnik firme “HS Putevi” iz Doboj Juga koja je redovni “dobitnik” unosnih poslova izgradnje i rekonstrukcije puteva na tenderima koje raspisuje ministarstvo saobraćaja, odnosno ministar Seferović, a ranije ministar Mandra. Pomenuti trojac je viđen na STADE DE FRANCE, a prema riječima čovjeka koji je također putovao s njima, a inače funkcionera jedne naše stranke, u povratku su skoknuli i do Italije … a sta su radil i….

Inače, firma HS putevi je dobijala poslove i na opštini Visoko.

Proudly powered by WordPress