Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Taekwondo klub „Bosna“ Visoko U Stuttgartu na 26. Internacionalnom Taekwondo prvenstvu „A“ klase

U Stuttgartu  (Njemačka) 03. i 04.12. ove godine održano je 26. Internacionalno Taekwondo prvenstvo „Pokal Park“  jedan od najjačih turnira „A“ klase u Evropi. Bosnu i Hercegovinu na ovom prvenstvu predstavljao je Taekwondo klub „Bosna“ Visoko sa 7 svojih najboljih takmičara koji su uglavnom prvaci i viceprvaci BiH u svojim kategorijama za 2011. godinu.

U Stuttgartu su se okupile 22 države sa 1.100 takmičara iz 84 kluba, među kojima je ostao jako zapažen nastup takmičara iz Bosne i Hercegovine, odnosno Taekwondo kluba „Bosna“ Visoko čijih se svih sedam takmičara našlo na pobjedničkom postolju.

Zlatnim evropskim medaljama okitili su se: Kadir Ramović i Almina Mušinbegović, dok su srebrene medalje osvojili: Mirza Osmanbegović, Amel Kajević, Lamija Durmić i Džejlana Kovačević.

Bronzana medalja pripala je Emri Ramović koja zbog, srećom lakše, povrede nije mogla dalje nastaviti.

Treba istaći da je ovo jedan od prvih nastupa Taekwondo kluba „Bosna“ Visoko na evropskoj sceni ovog Olimpijskog borilačkog sporta koji će ostati upamćen  po velikoj borbenosti i profesionalnosti takmičara ovog kluba što potvrđuje i činjenica da se niko od njih nije vratio praznih ruku.

Edin Kajević, majstor 3. dana i glavni trener kluba, zadovoljan je nastupom njegovih takmičara i upućuje im iskrene čestitke na osvojenim rezultatima.

Proudly powered by WordPress