Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

FOTO: Odlična ponuda i još bolja posjeta

U sklopu projekta „Nikad jača zima 2011“ volonteri Udruženja “Damar omladine” zajedno s učenicima Gimnazije Visoko organizovali su sajam knjige koji je otvoren danas u sali Partizan u Visokom. Na samom otvorenju izuzetno posjećen, prvi sajam ove vrste u Visokom, danas tokom cijelog dana okupio je brojne ljubitelje pisane riječi koji su na desetak izloženih štandova birali omiljene naslove.

Kako saznajemo od Amile Vranac, predsjednice Udruženja Damar, organizirane su i humanitarne akcije u sklopu sajma, pa su se mogli dati i dobrovoljni prilozi kupovinom novogodišnjih čestitki, a prikupljaju se i knjige koje će biti darovane gradskoj i školskim bibliotekama  u Visokom. Do sada je najveći broj knjiga poklonio Prevent BH, jedan od sponzora projekta “Nikad jača zima”.

„Jako smo zadovoljni odazivom posjetilaca, što potvrđuju i naši izdavači koji su prisutni danas. Zadovoljstvo nam je što smo svi zajedno uspjeli organizirati jedan ovako pozitivan događaj u Visokom“ – izjavila je za Visoko.co.ba Amila Vranac.

Među izdavačima koji su po zaista simboličnim cijenama izložili veliki broj naslova su Buybook, Konektum, Dobra knjiga, Naklada Begen te Bosanska riječ iz Tuzle.

Damarov salon knjige bit će otvoren do ponedjeljka  26.12. u 19.00 sati.

{joomplucat:371 limit=10|columns=4}

Proudly powered by WordPress