Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

FOTO: Ivica Osim Ivici Pekiću: Prvo uhvatite zeca, pa onda tražite ražanj

Na poziv direktora NK Bosna Ivice Pekića Visoko je zvanično posjetio predsjednik Komiteta za normalizaciji N/F Saveza BiH Ivica Osim. Kao gosta  NK Bosna Osima su dočekali članovi Upravnog odbora kluba Asmir Hodžić, Ahmet Kurspahić, Edin Muzaferija, Mirzet Hindija, Adis Hajlovac, Dario Pekić, Ferid Hadžijakupović i Ivica Pekić. Posjeta Visokom i Bosni je iskorištena i da predsjednik Komiteta posjeti i značajne sponzore reprezentacije Bosne i Hercegovine, a to su Vispak i Prevent. Ivica Osim je prvo obišao proizvodne pogone firme Vispak koja posluje u sklopu Grupacije AS Jelah i rado se slikao sa radnicima, a ljubazni domaćini  predvođeni Mugdimom Imamovićem, Adisom Haskovićem, Sanidom Burić i Melikom Sinanagić dragog gosta su počastili i prepoznatljivim proizvodima Vispaka.

Nakon posjete Vispaku delegacija se uputila prema Preventu, tačnije proizvodnim pogonima Prevent Leathera gdje su Adnan Smailbegović, Aida Hasić-Salkić i Tarik Kadrispahić goste upoznali sa radom ove fabrike. Nakon Preventa načelnik općine Visoko Munib Alibegović je u svom kabinetu primio goste i razgovarao otvoreno o mogućnostima da N/F Savez u Visokom izgradi sportski kompleks koji bi u budućnosti mogao koristiti reprezentativnim selekcijama, prije svega mladoj reprezentaciji s kapaciteto do 6.000 mjesta. Osim nije krio simpatije prema našem gradu i spomenuo je podatak da je čak dva puta sa reprezentacijom Jugoslavije bio na pripremama u Visokom u tadašnjoj Jugoslaviji, bez obzira što su postojali razni lobiji iz svih drugih bivših republika da se reprezentacija priprema baš u njihovim gradovima. Konkretno za Visoko je rekao da ukoliko se desi neka prilika u razgovorima sa čelnicima FIFA-a i UEFA-e da će svakako lobirati za Visoko, ali je striktno napomenuo da ništa ne obećava i skrenuo pažnju novinarima da ga ne interpretiraju krivo i prenesu da je nešto konkretno obećao. Na opasku Ivice Pekića da treba i mora se uključiti u priču o izgradnji modernog stadiona u Visokom, Osim je rekao: „Prvo uhvatite zeca, pa onda tražite ražanj“, aludirajući da i Općina sama treba poduzeti prve korake oko projekta i onih stvari bez kojih se ne može ući u ozbiljnu priču oko izgradnje stadiona. Načelnik općine Visoko Munib Alibegović je dodao da u Visokom postoji ozbiljna volja za jednim takvim projektom, ali objektivno gledajući to Općina sama ne može uraditi i sredstva treba tražiti iz budžeta pristupnih fondova, odnosno u nekoj saradnji sa N/F Savezom. Po starom dobrom visočkom običaju, kao i u Vispaku odnosno Preventu, i u Općini je Osim dobio posebne poklone nakon čega je kompletna delegacija otišla u Motel „Piramida Sunca“ na ručak gdje se i gostima i domaćinima pridružio Alija Hadžiosmanović Braco.

Ivica Osim se još jednom pokazao kao prijatelj Visokog i nije krio svoje simpatije prema NK Bosna, Visoko se još jednom pokazalo kao dobar domaćin, a Uprava NK Bosna Visoko se posebno zahvaljuje firmama Vispak i Prevent koje su boravak Ivice Osima u Visokom učinile interesantnijim i sadržajnijim.

{joomplucat:377 limit=40|columns=4}

Proudly powered by WordPress