Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Kladionice REMI BH Play pobjednici Novogodišnjeg turnira – Memorijal “Midhat Ahić”

Završen i je osmi po redu tradicionalni Novogodišnji turnin u malom nogometu, od ove godine nazvan i Memorijal “Midhat Ahić”. Nakon polufinalnih susreta saznali smo i finaliste, ove godine debitanti i raja iz mahale predvođena Anesom Pajevićem pod imenom “Doktori Čarobnjaci” su se suprotstavili najboljem što Bosne i Hercegovina trenutno ima u malom nogometu, a što je u Visoko doveo Dženan Muminović pod imenom Kladionice REMI BH Play. Prije finalne utakmice igrali su za treće mjesto Semić Visoko i Sofić Mostar. Visočani sastavljeni od majstora malog nogometa iz Zenice vodili su sve vrijeme susreta, da bi na kraju završilo 4:4, nakon čega su Mostarci bili bolji i zauzeli treće mjesto. Finale nikad neizvjesnije, do zadnje minute se nije znao pobjednik, bilo je 0:0, da bi nakon toga najbolji igrač turnira Harba pogodio za pobjedu ekipe iz Sarajeva. Da je bilo drugačije ne bi bilo nepošteno, jer su Doktori Čarobnjaci od samog početka igrali odlično predvođeni Vilom Farukom Tafom koji je svoju mahalu pojačao poznatim imenima poput Dude, Dudića, Novoselca, Bukvića …

Na poluvremenu finalne utakmice Organizacioni odbor turnira je proglasio i najbolje pojedince.

Za najboljeg igrača proglašen je Harba iz ekipe Sportske kladionice REMI BH Play

Za najboljeg golmana proglašen je Bukvić iz ekipe Doktori Čarobnjaci

Najbolji strijelac je Dudić iz ekipe Doktori Čarobnjaci

Od ove godine organizator dodjeljuje i posebni nagradu za ekipu ili pojedinca koji je na neki način obilježio turnir, a nagradu je dodijelio sin rahmetli Midhata Ahića, Jasmin Ahić. Ta nagrada ove godine je otišla u ruke Enesa Crnalića koji je igrao za ekipu Sofić Mostar i koji je sve vrijeme turnira svojim potezima i majstorijama mamio aplauze visočke publike. Enes Crnalić je inače nogometaš koji profesionalno igra mali nogomet u susjednoj Hrvatskoj za ekipu MNK “Vrgorac”.

Na kraju generalni pokrovitelj turnira Munib Alibegović je pobjednički pehar i novčanu nagradu predao u ruke ekipe Sportske kladionice REMI BH Play, dok je Faruk Salčinović direktor KSC”Mladost” uručio nagradu i pehar Adnanu Babiću iz ekipe “Doktori Čarobnjaci”.

Uskoro slijedi opširniji izvještaj sa završnice turnira uz adekvatne video i foto priče.

Proudly powered by WordPress