Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Rješenje za desetogodišnji plan razvoja

Vispak Visoko postao je prva od ukupno pet članica AS GROUP iz Tešnja u kojem je uspješno implementiran projekat Microsoft Dynamics NAV  – brand-name rješenje za upravljanje preduzećem.  Projekat koji je uvezao tri kompanije: Microsoft, AS GROUP i BBS danas je prezentiran novinarima u zgradi Vispaka u Visokom.

Članice AS grupacije su AS, Vispak, Kent, Napredak i Vemal koje zapošljavaju oko 900 radnika.

„Microsoft Dynamics NAV nam omogućava donošenje bitnih odluka na vrijeme.  Svi podaci se nalaze na jednom mjestu i ovo je proizvod koji nam štedi vrijeme. Rješenje je mobilno pa se uz internet konekciju može koristiti s bilo kojeg mjesta u svijetu, a  u potpunosti može odgovoriti na desetogodišnji plan razvoja AS GROUP-a“ – izjavio je novinarima Adis Hasaković, PR AS GROUP.

Microsoft Dynamics NAV je poslovna aplikacija čija je osnovna zadaća da brine, optimizira u upravlja svim poslovnim procesima i resursima određenog poslovnog subjekta.

„Ovaj proizvod omogućava učinkovitu razmjenu potrebnih informacija vezanih uz finansije, proizvodnju, lanac opskrbe, prodaju, odnose s korisnicima, ljudske resurse, servis i dr. kako bi se poslovanje učinilo maksimalno efikasnim“ – pojasnila je Lejla Hadžiabdić, predstavnica Microsoft BiH.

Zadovoljstvo saradnjom dvije domaće kompanije izrazila je i Elma Cigić, SW department manager pri kompaniji BBS.

„ Ovim je još jednom potvrđen kvalitet lokalnih IT eksperata koji putem najmodernijih tehnologija dodatno doprinose razvoju domaćih kompanija.“

Pored Vispaka, Microsoft Dynamics NAV brand-name rješenje za upravljanje preduzećem polovinom godine će se početi primjenjivati i u preduzeću AS, a zatim i u ostalim članicama AS grupacije.

Proudly powered by WordPress