Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Bosanske piramide hit u Sloveniji

alt“Kada sam prije tri godine prvi put čuo za postojanje bosanskih piramda, samo sam se nasmijao. Danas mi više nije do smjeha. Nakon obilaska Doline bosanskih piramida, imao sam priliku da se uvjerim da su ta uzvišenja napravljena umjetnim putem a ne prirodnim. Zato više ne govorimo o mogućnosti postojanja piramida u Bosni, jer je to vec dokazano i potvrđeno…”

(“Ko sem pred tremi leti prvic slišal za obstoj bosanskih piramid, sem se samo nasmejal. Sedaj mi ni vec do smeha. Ko sem obiskal dolino bosanskih piramid sem se na lastne oci preprical, da so tisti hribi narejeni umetno in ne naravno. Danes tako ali tako vec ne govorimo o možnostih obstoja piramid v Bosni, saj je to že dokazano in potrjeno…” http://www.zelenikapital.com/-novo-na-portalu/poslovnapriloznostbosanskadolinapiramid )

Tako se u 2012. godini priča o bosanskim piramidama u Sloveniji. Hiljade posjetilaca iz svih slovenskih gradova je obišlo bosanske piramide i prahistorijski podzemni labirint. Nakon godina podsmijeha i agresivnih napada iz struke, zatim ignoriranja, došla je faza prihvatanja.

Stoga je nova posjeta pronalazača piramida dr.sc. Semira Osmanagica Sloveniji  1-3. marta 2012. prošla u različitom okruženju. Osmanagić je intervjuiran na najgledanijem dnevniku Prvog programa državne televizije, primili su ga europska poslanica Tanja Fajon, bh. ambasador Slavko Puljic i gradonačelnik Nove Gorice Matej Arcon, održao je dobro posjećena predavanja u Ljubljani i Gorici, a na dvije press konferencije došli su predstavnici vodećih medija.

I ovo ljeto brojni slovenski volonteri dolaze u Bosansku dolinu piramida da pomognu iskopavanja (www.piramidasunca.ba), najavljene su brojne turističke grupe, a iz Bosne i Hercegovine u svijet idu pozitivne vijesti.

Proudly powered by WordPress