Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Prevent ulaže u mlade BiH

altZlatna medalja za projekat „Micron water cleaning“, na Međunarodnoj olimpijadi očuvanja okoliša “INEPO” otišla je u ruke učenica Una – Sana koledža iz Bihaća. Autorice projekta Hata Botonjić i  Aida Hodžić su predstavile sistem ultrafiltriranja kojim se iz zagađene vode uklanjaju neželjene čestice i voda se dovodi do nivoa upotrebe za piće.

Obzirom da je Prevent podržao njihov odlazak na ovo takmičenje učenice su posjetile ovu kompaniju i lično se zahvalile rukovodstvu.

„Za nas je bila velika čast i zadovoljstvo učestvovati na jednom ovakvom takmičenju. Sretne smo zbog ostvarenog rezultata i drago nam je što smo Bosnu i Hercegovinu predstavile na najbolji mogući način. Naša zahvalnost ide Preventu koji je prepoznao važnost i vrijednost našeg projekta, te nam pomogao u odlasku na takmičenje“, kaže Hata Botonjić, jedna od autorica projekta „Micron water cleaning“.

Projekat je izazvao veliko interesovanje obzirom da količine pitke vode nisu neograničene i smanjuju se iz dana u dan. Zbog toga je važno razvijati svijest o ovom globalnom problemu, a jedan od načina je i prezentacija ovakvih i sličnih projekata na Međunarodnoj olimpijadi očuvanja okoliša “INEPO”.

„Micron water cleaning“ je samo jedan od brojnih projekata koje je podržao Prevent. Shvatajući potrebe mladih i ambicioznih ljudi ova kompanija kontinuirano ulaže u obrazovanje, sport i kulturu, te na  taj način doprinosi razvoju našeg društva.

Proudly powered by WordPress