Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Kampanja “Želimo znati sve”, akcija “Šuti i trpi”

altmreSVUBiH (Mreža Savjeta/Vijeća učenika Bosne i Hercegovine) će u sklopu kampanje “Želimo znati” realizovati akciju “ŠIT” (Šuti i trpi).
Kampanja “Želimo znati” je kampanja mreSVUBiH-a (Mreže Savjeta/Vijeće učenika Bosne i Hercegovine), koja se realizuje na nivou Bosne i Hercegovine, a u cilju upoznavanja srednjoškolaca, kao i šireg društva o ugroženosti učeničkih prava srednjoškolaca Bosne i Hercegovine.
Akcija “ŠIT” (Šuti i trpi), kojom će srednjoškolci na simboličan način pokazati koja su učenička prava srednjoškolaca najviše ugrožena, realizovat će se u gradovima širom Bosne i Hercegovine.
Zajedničko za sve gradove u kojima će se realizovati ova akcija jeste period realizovanja akcije i zaštitni znak – plave trakice preko usta.
Akcija “ŠIT” u Visokom će se održati 16.4.2012. Mirna šetnja srednjoškolaca počet će u 11.30h da bi se konačno svi srednjoškolci u 11.55h sastali ispred Pošte. U ovoj akciji neće učestvovati samo visočki srednjoškolci nego i srednjoškolci iz Kaknja, Breze i Olova. Ovim putem vas obavještavamo o realizaciji gore navedene akcije, i pozivamo da nas podržite u našim nastojanjima ka stvaranju boljih uvjeta za srednje obrazovanje u Bosni i Hercegovini.

ŠIT TIM “VISOKO”

Proudly powered by WordPress