Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Sportsko-rekreacioni kompleks “Kemal Uzunalić Švabo” poprima zamišljeni izgled

altLijepo vrijeme ovog vikenda izmamilo je mještane Gračanice na još jednu u nizu akcija na izgradnji Sportsko-rekreacionog kompleksa “Kemal Uzunalić Švabo” koji iz dana u dan poprima izgled kakav je planiran.

altS obzirom na velik odziv mještana i prijatelja kluba, ovoga puta pristupilo se izradi nasipa te armirano-betonske ploče objekta u kom će biti smještene svlačionice za gostujuće i domaće igrače te sudije kao i službene prostorije fudbalskog kluba koji je do sada egzistirao u neuslovnim prostorijama društvenog doma Gračanica. Paralelno sa izlljevanjem ploče vršeni su radovi na farbanju kapije na ulazu u kompleks koju je prethodni vikend postavila firma BIOS koja je svakako i jedan od najvećih donatora izgradnje ovog centra. Veliki odziv ovoj akciji nagradila je i Mesna Industrija “Semko” koja je obezbijedila ručak i osvježavajuće napitke za sve učesnike radne akcije. Naravno kao što smo već i navikli od agilne uprave FK Gračanica, radovi neće stati i već ove sedmice se planira nastavak, ukoliko vremenski uslovi budu povoljni.

altPlanirano je postavljanje ograde oko stadiona te zidanje objekta svlačionice za što će se pobrinuti firma Dže-Ka Gradnja koja će donirati i materijal, svakako čim to vremenske prilike dozvole bit će angažovan greder za ravnanje terena kao i zasijavanje trave. Pored izgradnje kompleksa Uprava je povela i aktivnosti na organizaciji “Gračaničke večeri” po uzoru na onu koju uspješno organizuje FK Zanatlija, a koja bi se trebala održati krajem maja i na koju će biti pozvani i svi dosadašnji sponzori i simpatizeri kluba.

FK “Gračanica ovom prilikom za posebno zahvaljuje www.visoko.co.ba za medijsko sponzorstvo i doprinos popularizaciji projekta koji provode. Pozdravljamo učesnike akcije i ovim putem pozivamo one koji su u prilici pomoći ove radove onako kako i koliko mogu. Oni koji nisu u prilici pomoći direktno mogu svoj novčani prilog uplatiti na žiroračun FK “Gračanica”: MOJA BANKA 137-601-60037173-43. Za sve detalje možete se obratiti na brojeve telefona: 062/349-307 i 062/504-333.

Proudly powered by WordPress