Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

FOTO: Dženan Džeka Muminović: “U Visokom ćemo proslaviti osvajanje KUP-a BiH”

altU prvoj utakmici finala KUP-a Bosne i Hercegovine koja je odigrana večeras (četvrtak 03.05) ekipa MNK Remi BH Play poražena je u Zavidovićima od ekipe “Libero” minimalnim rezultatom 3:2. U povratku iz Zavidovića prema Sarajevu izabranici Dženana Muminovića svratili su u Visoko kod svojih prijatelja “Doktora i Čarobnjaka” od kojih i imaju najveću podršku sa tribina kad utakmice igraju u Visokom. Tako će biti i za dva dana u subotu ( 05.05) kada MNK Remi BH Play svoju uzvratnu utakmicu igraju u KSC “Mladost” sa početkom u 20.00 sati. Ovaj kratki boravak igrača i stručnog štaba iskoristili smo i kako bismo dobili kratke izjave šefa stručnog štaba i kapitena ekipe.

– Ostvarili smo dobar rezultat u Zavidovićima, minimalan poraz od jednog gola razlike ukazuje na to da ćemo titulu prvaka KUP-a BiH proslaviti u Visokom. Iako su iz N/F Saveza BiH tražili da se finale igra u Sarajevu, naša opcija je bila Visoko iz milion razloga o kojima sam već govorio kada smo najavljivali završnicu prvenstva gdje smo nesretno i nespretno 20 sekundi do kraja izgubili titulu. Ovoga puta ništa nećemo prepuštati slučaju i koristim priliku da se zahvalim našim prijateljima Doktorima i Čarobnjacima, odnosno ovim putem želim da pozovem što više Visočana i ljudi iz okoline da dođu u subotu i podrže nas, a mi ćemo se sigurno odužiti lijepom igrom – istakao je Dženan Džeka Muminović, šef stručnog štaba MNK Remi BH Play.

Optimističan je bio i Nijaz Mulahmetović – Cuni:

– Ostali smo dužni Visočanima od prošli put, to ćemo popraviti u subotu, jedan od ciljeva na početku sezone nam je bio i KUP Bosne i Hercegovine koji nas i direktno vodi u Recopa Kup, što je po rangu kao “Liga Evrope”, znači odmah iza Lige prvaka. Obećavamo odličnu utakmicu i koristim ustupljeni medijski prostor da pozovem sve ljubitelje malog nogometa da dođu u subotu u KSC “Mladost” Visoko na ovaj interesantan sportski događaj.

{joomplucat:497 limit=12|columns=4}

Proudly powered by WordPress