Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

FOTO: Uprave klubova FK “Zanatlija” i FK “Stari Grad” odigrali predigru velikog nedjeljnog derbija

Kao uvertira u veliki nedjeljni derbi ONL-a u petak (04.05.) odigrana je “prijateljska” utakmica između članova Uprave, vetarana i navijača FK “Zanatlija” protiv FK “Stari Grad”. Utakmica je odigrana na terenu za mali nogomet sa plastičnom travom koji su prošle godine u saradnji sa MSŠ “Hazim Šabanović” izgradili entuzijasti okupljeni oko FK “Zanatlija”. Povod za ovu utakmicu je i druženje sa visočkim “Deda Mrazom” Reufom Aždahićem koji trenutno živi i radi u Holandiji i koji nije zaboravio svoj grad pa tako nastavlja akciju započetu prošle godine u kojoj na razne načine pomaže društvenoj zajednici i sportskim klubovima u Visokom. Utakmica je bila najmenje prijateljska, istina bez grubih startova i crvenih kartona ali ali velikom željom za pobjedom, pa su tako umjesto jedne zamišljene i planirane odigrane dvije utakmice, razlog jednostavan, zbog poraza u prvoj od 4:1 za “Zanatlije” domaćini su bili prinuđeni gostima odmah dati šansu za revanš pa je tako nakon narednih 30 minuta bilo 6:9 za goste iz “Starog Grada” predvođene upravo raspoloženim Aždahićem koji je sa “het trikom” bio prevaga drugog susreta. Donosimo i službeni zapisnik susreta:

FK “Stari Grad”: Ljeskovica, Aždahić, Džaviti, Ihtijarević. Kelemiš, Muratović, Pašalić, Harbaš. Predstavnici kluba: Halilbegović, Omeragić, Mostić. Semić. Ihtijarević K.

FK “Zanatlija”: Kokoruš, Husić Mu., Husić Mi., Laletović, Tahmaz, Kurtagić, Kulović, Smajović, Jašarspahić. Predstavnici kluba: Božić, Lončar, Begović, Halilović.

U prvoj utakmici koja je završena rezultatom 4:1 za “Zanatlije” strijelci su bili Tahmaz 4’ i 13’, Husić Mi. 18’, Jašarspahić 22’., strijelac za “Stari Grad” je bio Ihtijarević 8’.

U drugoj utakmici koja je završila rezultatom 6:9 za “Stari Grad” strijelci za goste su bili: Aždahić 17’, 23’, 28’, Kelemiš 6’, Ihtijarević 15’, Ljeskovica 5’ Pašalić 25’ i Džaviti 29’. Za “Zanatlije” strijelci su bili: Husić Mu. 4’ 8’, Tahmaz 12’, 18’, Husić Mi. 27’, Jašarspahić 3’.

Interesantno je da ovom rekreativnom susretu nisu prisustvovali zvanični šefovi stručnih štabova Limo Asim i Esmir Džafić iz, kako nam je rečeno, taktičko tehničkih razloga i ozbiljnosti pred naredni derbi. Interesantno je istaći i da su Sead Kurtagić i Nusret Smajović iako adresom stanovanja vezani za Pertac koji pripada MZ “Stari Grad” ipak promijenili dres po uzoru na lokalne političare u ovoj izbornoj godini i svoje nastupe ubilježili za FK “Zanatlija”, a ne “Stari Grad”.

Proudly powered by WordPress