Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

FOTO: Članovi Udruženja “NOA” u saradnji sa Veterinarskom stanicom Visoko vakcinisali privremeno zbrinute pse lutalice

altNa putu do konačnog i trajnog rješenja sa psima lutalicama u Visokom, članovi Udruženja “NOA” danas su u prisustvu medija, a u saradnji sa Veterinarskom stanicom Visoko izvršili vakcinisanje preko trideset pasa lautalica koji se trenutno nalaze na lokaciji Čifluk u okolini Visokog. Za vrijeme našeg boravka na lokaciji mogućeg budućeg azila za pse lutalice sa cijele općine Visoko primjetili smo da se članovi Udruženja “NOA” istinski brinu za njihov tretman počevši od ishrane, smještaja i samog veterinarskog pregleda. Predsjednik Udruženja Sahmedin Kriještarac lično zajedno sa veterinarima je vršio današnje vakcinisanje, a nakon toga dobio i upute kako se dalje ispravno ophoditi prema psima, a vezano za eventualne probleme koji bi se mogli pojaviti.

– Prije svega želim da se zahvalim Veterinarskoj stanici Visoko na razumijevanju i odvojenom vremenu kako bi zajedno sa nama  pokušali riješiti trajno ovaj problem sa kojim je Visoko suočeno već mjesecima unazad. Današnje vakcinisanje pasa lutalica koje smo zbrinuli ovdje je naš naredni korak u krajnjoj namjeri da Visoko dobije tzv. azil za pse u interesu cjelokupne općine. Sami ste se mogli uvjeriti, snimiti, uslikati uslove pod kojima imamo namjeru ovdje ostvariti svoju ideju, želimo da sve to bude legalno i ispravno od bezbjedonosnih, zdravstvenih i svakih drugih razloga, Naš projekat i prijedlog upućen prema Općini Visoko stoji negdje u ladicama već dvije godine, na ovu lokaciju je izlazila i Komisija koja je potvrdila odlične uslove za realizaciju projekta, ali zaista mi nije jasno zašto do sada sve to nije riješeno. Iskoristit ću ovu priliku da se zahvalim i firmama IGM i KOVO Komerc, koji su nam izašli u susret i pomogli da obezbjedimo hranu za ove pse, ali je pitanje koliko će to dugo potrajati jer treba jako puno hrane za preko trideset pasa. U nadi da će neko od nadležnih iz Općine Visoko konačno shvatiti da su psi lutalice problem i da im mi iz Udruženja “NOA” nudimo rješenje, očekujemo reakciju vlasti spram ideje trajnog rješenja ovog problema – istakao je Sahmedin Kriještarac.

Podsjećamo, članovi Udruženja “NOA” su 30.04.2012. godine kao reakciju na indolentnost lokalnih vlasti pse lutalice sa visočkih ulica vezali ispred zgrade Općine Visoko i službene automobile Općine, nakon čega su izazvali reakciju šire bh. javnosti i privremeno rješenje problema.

{joomplucat:508 limit=28|columns=4}

Proudly powered by WordPress