Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Mirzet Hindija i Edin Burić potpredsjednici stranke, poznati članovi Kantonalnog vijeća i Kadrovske komisije

altNakon burnih dešavanja u OS SBiH i nakon što je konačno izabran novi predsjednik stranke Halim Pihljak, bez obzira na neslaganje sada već bivšeg predsjednika Vahida Heće, Općinski savjet SBiH održao je novi radni sastanak s ciljem izbora novih radnih tijela stranke. Pošto je na sastanku bio dovoljan broj članova da bi se ispoštovao kvorum imenovani su novi članovi radnih tijela. Tako su na mjesta dva potpredsjednika imenovani Mirzet Hindija i Edin Burić. Kao članovi Kantonalnog vijeća SBiH u ZDK izabrani su Asmir Hodžić, Senad Goralija, Refik Trako i Enver  Hasagić. Novi članovi Kadrovske komisije Općinskog savjeta su: Lejla Ahmetović, Amina Ajdin, Mirha Burko, Mahir Valjevac i Mufid Bečarević.

Nakon ovih najnovijih dešavanja u OS SBiH, bez obzira što stranka nije imala jedinstven stav o pitanju donesenih odluka, sve usvojene odluke idu na verifikaciju u Predsjedništvo stranke u Sarajevo. Kako ističe predsjednik Halim Pihljak sve je urađeno kako predviđa Statut stranke i, ukoliko Predsjedništvo u Sarajevu ne potvrdi demokratsku volju većine članova stranke, onda je očito da postoje pojedinci koji su veći i od same stranke.

Povodom novonastalnih promjena u strukturama stranke i povodom imenovanja novog predsjednika stranka za četvrtak 16.05.2012.godine sa početkom u 12.00 sati zakazana je i press konferencija putem koje će javnost i zvanično biti informisana o svim proteklim dešavanjima u OS SBiH.

Proudly powered by WordPress