Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Nezvanično: Dani trgovine početkom mjeseca jula

altOvogodišnja manifestacija Visočko ljeto doživjet će promjene kakve se nisu dešavale posljednjih godina. Ove godine, istina još uvijek nezvanično, planiraju se pomjeriti dani održavanja i to na prve dane jula mjeseca. Tradicionalno, polovinom jula mjeseca počinjali su Dani kulture i sporta, a dani trgovine počinjali su 27.j ula i završavali 02. augusta na Alidjun. Razlozi za ovogodišnje pomjeranje je mjesec Ramazan koji ove godine počinje 20. jula.

Prema dosadašnjim informacijama, moguće je da Dani trgovine budu održani do 10. jula. Uslijedila bi pauza zbog ispraćaja i ukopa Srebreničana u Potočarima, pa bi Visočko ljeto bilo nastavljeno sa Danima kulture i sporta do 18. jula 2012.g. Alidjun – od kojeg je i nastala ova dugogodišnja manifestacija i koji se obilježava 02. augusta – obilježio bi se u jednom danu s mogućom ponudom kao i prošlih godina, u zavisnosti od zainteresovanosti zakupaca štandova i ugostiteljskih objekata.

Informacije o ovim promjenama još su nezvanične, a predstavnici nadležnih općinskih službi oglasit će se uskoro o sve izvjesnijim promjenama u održavanju tradicionalne manifestacije Visočko ljeto.

Proudly powered by WordPress