Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Dr. Senad Karavdić za 0,6% glasova ispred Džemila Ugarka po volji glasača našeg sajta

altIako prilikom anketiranja posjetilaca našeg sajta uzorak radimo na 1000 anketiranih, našu posljednju anketu smo odlučili promijeniti i zaključiti na broju 771, jer su se stvari oko anketnog pitanja brzo i radikalno izmijenile. Anketno pitanje je glasilo: “Koga vidite kao budućeg načelnika Visokog”? Ponuđeni kandidati su bili: Džemail Silajdžić, Jasmin Dlakić, Asmir Hodžić, Amir Zukić, Ramiz Brkić, Džemil Ugarak, Senad Karavdić te opcija “Niko od ponuđenih”. U kratkom vremenskom periodu su bili prinuđeni neke stvari i mijenjati, jer je nakon OO SDP-a postalo jasno da Ermin Dlakić neće biti kandidat pa je tako bilo besmisleno da i dalje glasate za njega. Zatim je Mirzeta Džonlagić lično kontaktirala našu Redakciju i zamolila da joj se ime ne pominje u tom kontekstu, što smo i ispoštovali, Asmir Hodžić je također zvanično izjavio da nema namjeru kandidovati se po treći put, a u međuvremenu pojavila su se neka nova imena kao potencijalni kandidati, uz promjenu mišljenja Muniba Alibegovića i njegovu treću kandidaturu ali ovoga puta bez podrške OO SDA Visoko. Nezavisno od svega pobrojanog u momentu zaključivanja ankete na uzorku od 771 glasa po principu “jedna IP adresa, jedan klik”, dr. Senad Karavdić iz SDA je neko kome najviše vjerujete u ovom trenutku i koga vidite kao najbolje rješenje za Visoko na mjestu načelnika. Uostalom, evo kako ste glasali:

alt1. Senad Karavdić 20,4 %

2. Džemil Ugarak 19,8 %

3. Ramiz Brkić 12,5 %

4. Amir Zukić 9,1 %

5. Asmir Hodžić 8,7 %

6. Jasmin Dlakić 7,9 %

7. Džemail Silajdžić 3,1 %

U ovoj anketi je interesantan pokazatelj da vas 15,8 % niti jednog od sedam ponuđenih kandidata ne vidi na toj poziciji.

U ovom trenutku vas već pozivamo da glasate u našoj novoj anketi koja ima jednostavno pitanje “Za koga ćete glasati?”. Ponudili smo vam stranke koje trenutno participiraju u Općinskom vijeću Visoko uz dodatak Nezavisne liste za Visoko i Saveza za bolju budućnost (SBB).

Proudly powered by WordPress