Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

FOTO: Teniski klub “Royal” organizovao najjači turnir u regiji, prva zvijezda Elvir Bolić

altProteklog vikenda teniski klub „Royal“ Visoko je uspješno organizovao teniski turnir Prve kategorije „ IV Open Royal 2012“ iz kalendara teniskog saveza BiH u kategoriji veterana, starosnih kategorija +35, +45 i +55 godina. Na turniru je učestvovalo 50 tenisera iz 17 klubova  Bosne i Hercegovine i Hrvatske i to iz gradova Sarajevo, Tuzla, Kakanj, Cazin, Foča, Visoko, Pale, Bugojno, Breza, Travnik, te Split iz Republike Hrvatske. Inače, treba reći da je ovaj turnir od ove godine poprimio i međunarodni karakter i po navedenim podacima je do sada najposjećeniji i nauspješnije organizovani turnir u ovoj kategorji u BiH. Što se tiče rezultata turnira po kategorijama, oni su sljedeći:

Kategorija +35: Prvo mjesto u ovoj kategoriji je osvojio Elvir Bolić, član TK“Iskra Teen“ Sarajevo, inače naš proslavljeni nogometni reprezentativac, koji je u finalu bio bolji od Muamera Dalipagića, člana istoimenog kluba sa 2:0 u setovima (6:3, 6:1). Treće mjesto su podjelili, Mensur Agetović iz TK“Royal“ Visoko i Alen Škaro iz TK“Bugojno“.

Kategorija +45: Prvo mjesto u ovoj kategoriji je osvojio Amir Pozderac iz TK“Cazin“ koji je u finalu bio bolji od Emira Bešlagića iz TK“Bosna“ Visoko sa 2:0, po setovima (6:4, 6:3). Treće mjesto su podjelili, Murat Skalonjić iz TK“Iskra Teen“ Sarajevo i Ismir Brkić iz TK“Travnik.

Kategorija +55: U ovoj kategorji je prvo mjesto osvojio Miroslav Cvitanović iz TK“Prestiž“ Sarajevo, koji je u finalu bio bolji od Ranka Primorca iz TK“Mostar“ inače bivšeg selektora teniske reprezentacije BiH sa 2:0, po setovima (6:4, 6:3). Treće mjesto su podjelili Senaid Gračić iz TK“Iskra Teen“ Sarajevo i Milenko Hadživuković iz TK“Foča“.

Posebnu pažnju na ovom turniru je privuklo i učešće dvojice  igrača, a to su Zoran Došner koji ima 79 godina i Halid Bikić koji ima 70 godina i koji su najbolji pokazatelj kakav je tenis sport i koliko dugo se ovim sportom može baviti.

Treba reći i da je  TK“Royal“ za sve učesnike obezbijedio nagrade u vidu diploma, pehara i teniske opreme, kao i ručak, koji je kao sponzor obezbjedio „Vimar“ Visoko.

{joomplucat:532 limit=21|columns=4}

Proudly powered by WordPress