Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Traži se podrška privrednika

altUdruženje žena oboljelih od karcinoma dojke “Nit života” iz Visokog odlučilo je da započne aktivnosti na traženju podrške od visočkih privrednika, kako bi se obezbijedila određena pomoć za oboljele žene, prije svega u prehrambenim paketima, ali i finansijski, jer su veliki troškovi odlaska u zeničku bolnicu i pregleda te lijekova koji se plaćaju. Kako ističu, pomoć privrednika je uvijek bila prisutna, a posjete će imati za cilj i upoznavanje istih sa radom udruženja, odnosno sa svim onim kroz šta ove žene prolaze. Jedna u nizu posjeta je bila i firmi “Ugarak”, gdje ih je primio jedan od vlasnika firme Emin Ugarak i s njima porazgovarao, te pokazao pogone firme.
“Prijatno smo iznenađeni, ali i obradovani posjetom članica visočkog udruženja. Upoznali smo se s njihovim aktivnostima i problemima s kojima se susreću. Uvijek smo spremni za pomoć, onoliko koliko možemo, a nadamo se da će ta pomoć biti korisna i ovoj organizaciji, ali i svima ostalim sa područja opštine Visoko”, rekao je Emin Ugarak.
Prema riječima Jasne Ismić, glavnog organizatora ove posjete, Udruženje “Nit života” je poslalo pismo namjere većini privrednika sa područja opštine Visoko, jer želi da ih upozna te na određeni način i pozove da se aktivnije uključe u pomaganje ženama oboljelim od karcinoma dojke, a nažalost taj broj se povećava iz dana u dan. Udruženje trenutno broji 40 članova, no broj oboljelih je nažalost mnogo veći.
“Ja sam inače počasni član visočkog udruženja i kao takva sam primijetila da je situacija u udruženju jako teška te sam prije dva mjeseca i započela s ovim aktivnostima sa željom da im na određeni način pomognem. Smislila sam da bi najbolje bilo da naša preduzeća, odnosno njihovi vlasnici pomognu visočkom udruženju, a prije svega ženama koje se bore sa svojom bolešću”, istakla je Jasna Ismić.

(Neven Krajišnik)

Proudly powered by WordPress