Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Faruk Vražalić karijeru nastavlja u Španiji?!

altVremena se mijenjaju i Rukometni klub Bosna je u situaciji koja možda nikada nije bila teža, ali i dalje se može reći da je naš grad rasadnik sjajnih rukometaša koji i u evropskim okvirima mogu ostaviti duboki trag. Najsvježiji primjer je Faruk Vražalić, momak koji je svoje prve rukometne korake napravio u Visokom, ali isto tako zbog raznih okolnosti, vrlo mlad i napustio Visoko. Put ga je odveo u Sarajevo u tadašnjeg neprikosnovenog šampiona, ekipu Bosne u kojoj se Vražalić itekako nametnuo i uostalom sa tom ekipom osvajao trofeje. Nakon „rasula“ u sarajevskoj Bosni, Vražalić odlazi u Slogu iz Doboja, sa kojom je nedavno postao prvak BiH, ali ne kao jedan od zaslužnih, nego najzaslužniji i najbolji igrač kluba. Kada se odlučivalo ko će biti prvak Vražalić je briljirao u meču protiv banjalučkog Borca i ponio epitet igrača utakmice. Dakle, gdje igra Vražalić tu su i trofeji, a sve to nije moglo ostati neprimjećeno, pa je sada i standardni reprezentativac. Upravo na okupljanju reprezenzacije u okviru priprema za mečeve baraža protiv Njemačke, uspjeli smo saznati da je Vražalić odnedavno na meti jednog španskog prvoligaša koji već godinama standardno igra evropske kupove. Za one koji slučajno ne znaju, španska liga je poslije njemačke Bundeslige, najbolja i najjača na svijetu. Svojevremeno su od Visočana u toj ligi igrali i Haris Džafić, te aktuelni trener Bosne Edhem Sirćo koji je najsvježiji primjer. Sirćo je igrao sa Vražalićem i u visočkoj i u sarajevskoj Bosni, pa smo ga upitali šta on misli o eventualnom transferu Faruka Vražalića u Asobal ligu:

–  Vražalić je već  dvije-tri godine u punom treningu, igrao je za najbolje klubove u BiH, te stekao veliko iskustvo igrajući Ligu prvaka. Po meni je sada pravi momenat za dodatni iskorak i prelazak u jednu od najjačih liga svijeta bi bio pun pogodak za nastavak njegove karijere. Asobal liga je sada takva da omogućava veliki napredak jednom talentovanom mladom igraču poput Faruka i ja mu želim puno sreće u realizaciji transfera i da svojim igrama osvjetla obraz Visokog i BiH, rekao je Edhem Sirćo koji je jednu godinu svoje bogate karijere proveo u Octaviu iz Viga.

Mi se pridružujemo lijepim željama i ovom sjajnom momku, te primjernom sportisti, Faruku Vražaliću, najiskrenije želimo da od jeseni zaigra u Asobal ligi.

Proudly powered by WordPress