Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Amra Babić je SDA kandidat za načelnika

altKako saznaje Visoko.co.ba danas je konačno riješena dilema oko kandidata za načelnika kojeg će biračima ponuditi OO SDA Visoko. To će biti doskorašnja ministrica u vladi ZDK Amra Babić. Podsjećamo, u samoj završnici unutarstranačkog izjašnjavanja priča se vrtila oko tri imena, dr. Senad Karavdić, Amra Babić i Adnan Delić. Nakon toga dr. Senad Karavdić je povukao svoju eventualnu kandidaturu iz sebi znanih razloga koje ćemo možda nekada javno i doznati. Zatim je uslijedila dalja procedura koja je podrazumijevala potvrdu kandidata od strane KO SDA ZDK, koji se u slučaju Visokog nije mogao usaglasiti te je kandidature Amre Babić i Adnana Delića poslao na dodatno usaglašavanje u Centralu SDA u Sarajevu.

Javna tajna je da je predsjednik OO SDA Visoko preferirao ime Amre Babić, dok je Adnan Delić svoje adute imao u Sarajevu među pojedincima iz samog vrha SDA. Priča se završila tako što su pojedinci iz vrha SDA u Sarajevu prema Adnanu Deliću postavili se jednako onako kako su se postavili prema njegovom ocu armijskom generalu Rasimu Deliću kada mu je to najviše trebalo, a to je – nikako. Bilo kako bilo, Sarajevo je odlučilo a Visoko dobilo i posljednje šesto ime i jedinu žensku osobu među pet ostalih kandidata za načelnika.

Tako baš kao i prije četiri godine imamo šest ponuđenih kandidata uz dvije izmjenu prema kojima BPS nema kandidata, ali se pojavio jedan nezavisni kandidat, odnosno, Narodne bošnjačke stranke nema na izborima, ali se pojavljuje prvi put SBB.

Evo koga nam visočke stranke nude za naredne četiri godine kao rješenje i izlazak iz aktuelne narkoze i dubioze koja u ovom gradu traje jako dugo i poprima normalno stanje u kojem ljudi funkcionišu, snalaze se i žive: SDA – Amra Babić, SDP – Ramiz Brkić, SBB – Kemal Mušinbegović, A-SDA – Jasmin Dlakić, SBiH – Vahid Hećo, Nezavisni kandidat – Munib Alibegović.

Pa bujrum, ko voli nek izvoli.

Proudly powered by WordPress