Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Premijer Plevljak i članovi Vlade ZDK posjetili Fondaciju

U posjeti Fondaciji “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca” boravili su predsjednik Vlade Ze-do kantona Fikret Plevljak te ministar prostornog uređenja, ministrica zdravstva u kantonalnoj Vladi te ministrica pravosuđa.

Prijem visokih gostiju bio je u prostorijama Fondacije u Visokom. Prvo su razgledali stalnu foto izložbu o razvoju projekta istraživanja Bosanske doline piramida, posjetama turista i održanim međunarodnim naučnim konferencijama. Zatim su pogledali foto izložbu dizajniranih postera i flajera Fondacije u proteklom šestogodišnjem periodu.

Tokom sastanka s članovima Vlade ZDK, osnivač Fondacije i voditelj projekta istraživanja prvih evropskih piramida dr. Semir Osmanagić istakao je potrebu ulaganja u turističku infrastrukturu Visokog zbog što ugodnijeg prijema gostiju. Težnja je da se transformira tranzitni turizam u organizovane posjete Visokom i povećani broj noćenja u gradu. Članovi Vlade istakli su punu podršku projektu i Fondaciji u naučnim ispitivanjima i razvoju arheološkog turizma.

Najavljen je dolazak rekonstruisane Vlade ZDK i posjeta Podzemnom labirintu Ravne te susret s volonterima akcije “MRAV 2012” tokom ljeta.

Proudly powered by WordPress