Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

“Nova moda” u Prvoj ligi Federacije

Prema propozicijama takmičenja za sezonu 2012/2013 takmičenje u Prvoj ligi Federacije BiH će se voditi kroz COMET informacioni sistem. COMET je ukratko napredni aplikacijski sistem za evidenciju svih podataka, te automatizaciju svih procesa vezanih za pripremu, vođenje i praćenje takmičenja. COMET je ovjeren i čvrsto preporučen od strane UEFA-e i FIFA-e
Radi se o internet aplikacijskom sistemu koji agregira sve ključne poslovne procese i podatke u sportskim organizacijama (klubovi, igrači, suci, delegati, treneri, natjecanja, organizacija, disciplinske mjere …itd)

Klub domaćin Prve lige tako će u predstojećoj sezoni biti dužan delegatu utakmice na raspolaganje staviti ispravan kompjuter sa štampačem i ispravnom internet konekcijom, a službena lica će izvještaje popunjavati isključivo u COMET sistemu.
Uvođenje COMET sistema veliki je korak za napredak bh. fudbala obirom da su do nedavno i zapisnici Premier lige BiH bili popunjavani rukom i hemijskom olovkom, te praktičo nedostupni sredstvima informisanja.

(sportsport.ba)

Proudly powered by WordPress