Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Džemil Ugarak, ministar privrede u Vladi ZDK, danas posjetio Kakanj

Džemil Ugarak, ministar privrede u Vladi ZDK, danas će, je sa svojim saradnicima, posjetio Općinu Kakanj. Ministar Ugarak  je sa načelnikom Jašarspahićem razgovarao o mogućnostima iskorištavanja bogatstva termomineralnih voda u Tičićima i, općenito, o privrednim kretanjima na području općine Kakanj.

—”Ovdje smo da vidimo šta možemo učiniti i pokrenuti ovaj značajan projekat za rehabilitaciju i liječenje stanovnika Zeničko-dobojskog kantona. Nećemo se vraćati u prošlost. Kako su mi moji sradnici kazali selo Bosna koje je udaljeno 1200 metra od termalnih voda idealno je mjesto za izgradnje rehabilitacionog centra banje Tičići” – kaže, ministar Džemil Ugarak.

Za termalne vode osim Iranaca bili su zaiteresovani i Mađari koji su željeli da iskoriste toplu vodu u energetske svrhe.

—”Zbog imovinsko pravnih odnosa i parcela koje su privatno vlasništvo u selu Bosna Općina Kakanj će pokušati naći odgovarajuće rješenje. Dolaskom nove Vlade i ministra Ugraka ponovno se aktuelizirala izgradnja centra. Nadam se da ćemo konačno krenuti u izgradnju” – istakao je općinski načelnik Mensur Jašarspahić.

Dogovoreno je da se u narednom periodu obiđe ovo područje i da stručnjaci iz ove oblasti daju konačnu riječ o izgradnji Banje Tičići.

(KakanjLive)

Proudly powered by WordPress