Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Šukrija Alajbegović: Nadležni dajte rješenje, u protivnom blokiramo cestu Visoko – Kakanj

altUlicu Gornje Rosulje ja sam nazvao „ulica straha i smrti” i s tim se slažu i moji sugrađani u Mjesnoj zajednici Rosulje.

Po drugi put se obraćam našim medijima koji izlaze na teren da ukažem na vrlo ozbiljan i opasan problem. Na ovom dijelu puta nemamo ni horizontalnu ni vertikalnu signalizaciju. Općina Visoko je sigurnost malo povećala  postavljanjem svijetlećeg upozorenja na Kraljevcu pored Osnovne škole “Kulin ban”. Jedini saobraćajni  znak na ovom dijelu puta je zarastao u žbunje pa ni njega ne vide vozači. Radi se o znaku ispod stare zgrade Veleprometa.

Svi mi snosimo odgovornost za ovaj dio puta i javašluk pojedinih vozača. Neodgovorna je i Mjesna zajednica i Općina Visoko, ali najveću odgovornost snosi Kantonalno ministarstvo za saobraćaj i komunikacije. I u MZ Rosulje i u Općini Visoko ruke su vezane po pitanju ovog problema obzirom da ova saobraćajnica pripada regionalnoj ustanovi, te mi tim povodom ne možemo ništa učiniti.

Uime MZ Rosulje ja sam se dva puta obraćao nadležnom ministarstvu u pisanoj formi tražeći da neko dođe i da se obiđe ova frekfentna dionica. Nikada nisu imali sluha da dođu da se dogovorimo. Smatram odgovornim ministra Kovača i njegove saradnike. I nadležni u Općini Visoko su uputili oštro pismo na istu adresu, ali bez ikakve reakcije. Također i naša zastupnica u Federalnom parlamentu Jasmina Zubić je lično razgovarala s ministrom ukazujući na ovaj problem, ali bez uspjeha.

Podsjećam nadležne da se na ovoj dionici puta Kakanj – Visoko vrlo često dešavaju saobraćajne nesreće – građani nam postaju trajnim invalidima, a bilo je i smrtnih slučajeva.

Ukoliko se ništa ne promijeni vezano za ovaj problem, ja ću pozvati građane MZ Rosulje da blokiramo ovu dionicu na jedan sat vremena. Ja ću lično kao predsjednik MZ predvoditi građane i organizovati ovu blokadu. Molim nadležne službe da ozbiljno razmotre ovo pismo i pristupe primjeni trajnog rješenja problema na ovoj putnoj dionici.

                                                                                                                                                                                                                Predsjednik MZ Rosulje

                                                                                                                                                                                                                  Šukrija Alajbegović

Proudly powered by WordPress