Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Unuk bivšeg sjevernokorejskog diktatora Kim Jong Ila boravio u Kaknju!

altKim Han-sol (17) je najstariji sin Kim Jong-Nama-a, i unuk bivšeg sjevernokorejskog diktatora Kim Jong-Ila. Studira na Ujedinjenom svjetskom koledžu u Mostaru od septembra 2011. godine. Iako u njegovoj zemlji vlada diktatura, mladi Kim važi za tinejdžera s vrlo visokim stepenom demokratije i samim pogledom na demokratiju iako u njegovoj zemlji vlada diktatura.

„Kada sam došao u Mostar, jedan od prvih momaka s kojim sam se upoznao bio je Kakanjac. Postali smo jako dobri prijatelji pa sam odlučio da ga posjetim u Kaknju“ – započeo je naš razgovor Kim Han Sol, veoma prijatan tinejdžer koji unatoč diktaturi koja vlada u njegovoj zemlji važi za osobu s jakim demokratskim načelima.

„Došao sam avionom oko 21:30h u Sarajevo. Na aerodromu su me dočekali moji prijatelji i odlučili smo, napokon, da dođem u Kakanj. Ovdje sam prvi put. Grad mi se sviđa, djevojke su prelijepe i nadam se da ću opet uskoro doći. Bosna i Hercegovina mi se sviđa, sličnog je političkog sistema kao i moja zemlja. Želim obići što više gradova u ovoj lijepoj zemlji“ – u prijateljskom i vrlo opuštenom razgovoru u popularnom kakanjskom caffe baru „Piki“, za kakanj-x je rekao Kim, koji je istakao da baš i ne voli medije.

Upravo su mediji ti koji prate svaki korak mladog Kim Han Sola, kojeg okružuje uvijek veliki broj ljudi iz obezbjeđenja.

„Ovo je moja neoficijalna posjeta Kaknju. Skoro niko ne zna da sam ovdje i zato trenutno nema obezbjeđenja“

Kakanj-x portal je o posjeti Kim Han Sola znao još u jutarnjim satima. Zbog sigurnosti ovog mladog momka, nismo željeli dizati medijsku prašinu oko cijelog slučaja. Kakanj je napustio u jutarnjim satima u srijedi, zaputivši se za Mostar.

Proudly powered by WordPress