Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

FOTO: Bosna – Iskra 1:1 (1:0)

Stadion Luke. Gledalaca: 300. Sudija: Oliver Kožul (Široki Brijeg) 6. Pomoćnici: Hrvoje Turudić (Čitluk) i Samir Spahalić (Mostar). Delegat: Željko Soko (Čapljina). Strijleci: 1:0 Arnaut (32), 1:1 Seferović (65). Žuti kartoni: Ćesa, Hasanhodžić, Alihodžić, Džafić (Bosna), Karašin, Kulaš, Zec (Iskra). Igrač utakmice: Amer Karašin (Iskra) 7.

BOSNA: Bekan 5, Mujezinović 6, M.Hodžić 5,5, Čabaravdić 5,5, Ćesa 5,5(od 56.I.Džafić -), Arnaut 6(od 73.Alihodžić-), Krajišnik 5,5, Šiljak 5,5(od 70. Lepić-), Oruč 6, Hasanhodžić 6, Fočić 5,5. Trener: Adnan Fočić.

ISKRA: Karašin 7, Kovač 6, Kulaš 5,5, Behić 5,5(od 46.Nebić 5,5), Kmetaš 6, Seferović 6, Batinić 5,5, Vrljić 6, Zeko 5,5, Smajić 6, Mirvić 5,5(od 46.Zec 5,5). Trener: Salem Duraković.

Nogometaši Bosne nisu uspjeli u četvrtom kolu Prve lige Federacije zabilježiti i drugu domaću pobjedu. Očekivalo se da će protiv Iskre biti čak i lakše nego protiv Radničkog, s obzirom da je ekipe iz Bugojna loše startovala ove sezone, međutim igra Bosne nije bila dobra i zbog toga je pobjeda izostala. U prvom poluvremenu smo gledali slab nogomet sa potpunom inicijativom Bosne, ali uglavnom jalovom i sve što vrijedi izdvojiti je pogodak Arnauta nakon velike gužve u odbrani Iskre. U drugom dijelu gosti kreću nešto ofanzivnije, ali su i dalje prilično jalovi, dok Bosna prijeti iz kontranapada i Čabaravdić propušta dobru priliku. I pored svega, utakmice je bila pod Bosninom kontrolom, a onda je kapiten Bekan u 65.minuti neshvatljivo pogriješio i jednu laganu loptu poklonio Seferoviću koji je šalje u praznu mrežu. To je šokiralo domaće igrače koji su pokušali napraviti pritisak i to im je uspjevalo u pojedinim momentima, ali do kraja smo vidjeli tek dobru priliku Čabaravdića i lijep pokušaj Krajišnika iz slobodnog udarca. Sve u svemu, malo za pobjedu, tako da jedan bod odlazi u Bugojno, a Bosni ostaje da ispravi ovaj kiks, možda već u sljedećem kolu kada gostuju kod Krajine u Cazinu.

{joomplucat:686 limit=26|columns=4}

Proudly powered by WordPress