Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Uplatom kurbana pomozite najugroženijim kategorijama stanovništva

hopomoc kurbaniHumanitarna organizacija “Pomoć” već desetak godina pomaže vjernicima da izvrše svoju islamsku dužnost klanja kurbana. U proteklim godinama prikupili smo i podijelili na desetine tona kurbanskog mesa najugroženijim kategorijama stanovništva. I ove godine planiramo da naši i vaši kurbani stignu do onih koji su najpotrebniji.
Pored posjete povratničkim mjestima, što je naša stalna praksa, posjetit ćemo ustanove koji se brinu o socijalno ugroženim kategorijama, kao i mnoge siromašne porodice koji su među nama, ali ih mi možda i ne primjećujemo.
Nudimo i mogućnost preuzimanja trećine ili dijela svog kurbana u klaonici ili u vašem gradu, drugog dana bajrama, onima koji to žele. Posredstvom HO “Pomoć” možete nabaviti kurban i zaklati ga u vlastitoj režiji uz mogućnost čuvanja kurbana do bajrama.

Da bismo ovu akciju, kao i mnoge do sada uspješno sproveli, potrebni ste nam i vi. Neka i njihove sofre budu obilate kakve i trebaju biti za ovaj veliki muslimanski praznik.

Cijena jednog kurbana je 330 KM. Svoje uplate možete dostaviti na adresu:
Humanitarna organizacija POMOĆ
Donja Mahala bb, 71300 Visoko

ili na bankovni račun:
199-047-00044172-34 SPARKASSE BANK FILIJALA VISOKO

Kontaktirati nas možete brojeve telefona:
tel/fax: 032/734 901, mob: 061/623 329
ili putem maila: pomoc@pomoc.ba

Pozivom na humanitarni broj 090/292 007 donirate 3KM za druge projekte HO Pomoć o kojima se možete informisati na našoj web stranici www.pomoc.ba.

Proudly powered by WordPress