Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Katastrofa i u Visokom! Bosna-Prevent – Goražde 29:38 (11:19)

altKSC“Mladost“. Gledalaca: 400. Sudije: Enes Dautović (Cazin) i Vejsil Beširević (Bihać). Delegat: Dražen Stevanović (Doboj). Sedmerci: Bosna-Prevent 9(5), Goražde 7(6). Isključenja: Bosna-Prevent 8 min, Goražde 8 min.

BOSNA-PREVENT: Žiga (2 odbrane), Sirćo (4 odbrane, 1 sedmerac), Imamagić, Semić, Vranac, Mimić 1, Geko 3, Selimović 8, Omanović, Hurem 8(4), Ahić 6, Limo, Antović 1, Memić, Skopljak 2(1), Balta. Trener: Edhem Sirćo.

GORAŽDE: Savić (20 odbrana, 2 sedmerca), Džananović (1 odbranjen sedmerac), Šundo, Bukva 13(6), Osmanović, Krakonja, Jamak 1, Džaferspahić, Dedović 7, Lučić 9, Merkez, Fidahić 3, Halilović, Pilav, Žiga 5, Bičo. Trener: Dževad Čulov.

Pravu katastrofu su doživjeli rukometaši Bosne-Prevent u trećem kolu Premijer lige BiH. Već je nekako postalo uobičajeno da Bosna-Prevent odigra slabo i bude ubjedljivo poražena kada se utakmica igra u gostima, međutim ova utakmica se igrala u Visokom, a ono što su prikazali visočki rukometaši tokom svih 60 minuta je za svaku osudu. Još ćemo jednom napomenuti da ekipa Goražda nije ni izbliza kvalitetan sastav kao prošle sezone kada su takođe slavili u Visokom. Bosna je znatno kvalitetnija, ali šta to vrijedi kada na terenu izgledaju kao razbijena vojska i kada odbrana jednostavno ne postoji. Već se to moglo vidjeti u ranijim utakmicama, posebno u Zavidovićima, ali i u Derventi. Teško je prihvatiti da se to dešava kada je klub preuzela Uprava koja čini sve da Bosna-Prevent postane ozbiljan klub. Dovedeni su provjereni igrači s kojima je Bosna trebala biti među boljim timovima lige, a događa se suprotno. Znači, problem je na parketu i to je sasvim jasno. Što se tiče same utakmice, nema se tu šta puno za reći, jer je u 15.minuti bilo 1:8, a u pojedinim momentima drugog poluvremena i po deset razlike za Goražde. Mladi gostujući igrači su prosto rečeno „pretrčali“ igrače Bosne i očitali im pravu lekciju, dok su domaći opravdanje prečesto tražili u sudijama koji nisu bili dobri, ali apsolutno nisu krivi za katastrofu domaćina. Evidentno je da se nešto treba mijenjati, jer ovako dalje ne ide, a slijedi prvenstveno gostovanje u Zavidovićima gdje se Bosna nedavno provela kao „bos po trnju“.

Proudly powered by WordPress