Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Predstavnici “ODELGE” dostavili potrebnu dokumentaciju za daljnju realizaciju robnog kredita za Kantonalnu bolnicu

altU Ministarstvu zdravstva Zeničko-dobojskog kantona u petak predstavnici „ODELGE” za BiH Meho Mušić sa saradnicom predao je premijeru Fikretu Plevljaku i ministrici Senki Balorda dokumentaciju sa kataloškim pregledom artikala koji će biti realizirani u okviru “austrijskog robnog kredita” za Kantonalnu bolnicu Zenica, vrijednosti 14,5 miliona eura.

Ovim potezom, na zahtjev Vlade ZDK, otklonjeni su nedostaci u daljnjoj implementaciji kredita. U kataloškom dvojezičnom pregledu navedeni su svi artikli koji trebaju biti realizirani u robnom kreditu sa kolor fotografijom, kataloškim brojem, godinom proizvodnje, zemljom porijekla i cijenom. Riječ je o opremi za novi energetski kompleks Kantonalne bolnice Zenica i za novi centralni operativni blok sa pratećim sadržajima.

– Čudi me što ovo nije urađeno prije pet, šest godina jer bismo sada imali završen posao oko “austrijskog kredita”. Nažalost, tek danas dobivamo detaljnu dokumentaciju za kredit, vrijednosti 14,5 miliona eura. Mi se zahvaljujemo austrijskom partneru i njegovom predstavniku za BiH što je uvažio zahtjeve Vlade ZDK da posao oko austrijskog kredita bude profesionalan i transparentan. Želimo da novcem koji pripada našim građanima obezbijedimo najbolju moguću zdravstvenu uslugu, istakao je premijer Plevljak.

I ovom prilikom je istaknuto da će u daljnjoj proceduri realizacije robnog kredita nosilac posla i glavni koordinator biti Ministarstvo zdravstva ZDK i ministrica Senka Balorda koja će prema Vladi Kantona u skladu sa Poslovnikom o radu Vlade uputiti dokumente na usvajanje.

Pres služba ZDK

Proudly powered by WordPress