Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

FOTO: Šareno ćoše – uređivanje prostora oko Kraljevačke džamije

altUdruženje Setup danas je organiziralo radionicu za djecu pod nazivom Šareno ćoše a namjera je čišćenje i uređivanje platoa ispod Kraljevačke džamije. Radionica Šareno ćoše dio je treće faze projekta StoLica, a partner današnjeg projekta je Osnovna škola „Kulin ban”.

– Danas za cilj imamo, pored druženja s djecom, da očistimo zeleni pojas pored Kraljevačke džamije, zasaditi nekoliko sadnica a onda s djecom učiti osnove boja i grafiterstva, pa ćemo bojiti ploče koje se nalaze tu. U našem udruženju imamo članove s raznim zanimanjima – arhitekata, grafičkih dizajnera, građevinaca,  tako da će oni danas raditi s djecom. Projekat smo nazvali Šareno ćoše zato što ćemo farbati danas ovaj dio koji razdvaja novi dio grada od mahala. Tu se nalazi Kraljevačka džamija, zatim pekara koja je stara 100 godina, kao i tri stabla koja su stara također 100 godina – rekla nam je Amila Genjac, glasnogovornica Udruženja Setup.

Projekat Šareno ćoše je pretprojekat, a krajnji cilj je dio ispod Kraljevačke džamije pretvoriti u javnu površinu za okupljanje i druženje.  Sponozor radionice Šareno ćoše je Mega color. 

{joomplucat:731 limit=12|columns=4}

Proudly powered by WordPress