Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Članovi i prijatelji Omladinskog kruga Islamskog centra Hanovi posjetili Potočare

U nedjelju, 4. novembra 2012. godine uz pomoć Iranske ambasade u Sarajevu u saradnji (OKIC-a) Omladinskog kruga Islamskog centra Hanovi organizovana je besplatno jednodnevna posjeta Memorijalnom centru Srebrenica (Potočari) za članove i prijatelje udruženja. Polazak je upriličen u neposrednoj blizini Islamskog centra Hanovi-Moštre, oko 08.00 sati.

U Potočare su pristigli nešto prije podne-namaza. Prvo je proučena Fatiha pred duše svih ubijenih, a zatim su se članovi i prijatelji okupili pod Musalom u Potočarima gdje im je uposlenik Memorijalnog centra održao historijski čas na temu genocida u Srebrenici.

Nakon historijskog časa posjetili su „Spomen-sobu” u krugu Memorijalnog centra, pa su se uputili u bivšu Fabriku akumulatora – zgrada iz predratnog doba koju je koristio holandski bataljon (DUTCHBAT) kao svoje sjedište 1994-1995. godine (baza Charlie). U njoj su članovi i prijatelji OKIC-a prisustvovali projekciji dokumentarnog filma o genocidu u Srebrenici, a nakon toga upriličen je ručak.

Večina ih je rekla o utiscima ne treba govoriti, ko god ima priliku neka ode i sve će vidjeti…

Poslije kraćeg obilaska Srebrenice autobusom uslijedio je povratak u Visoko. Po povratku članovima i prijateljima rukovodstvo OKIC-a je svim posjetiocima poklonilo po knjigu kao znak pažnje.

Sekretar OKIC-a Armin Penjo

Proudly powered by WordPress