Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

FOTO: Bosna – Rudar 1:2 (1:0)

Stadion Luke. Gledalaca: 500. Sudija: Dragan Stojić (Mostar) 6. Strijelci: 1:0 Hasanhodžić (43), 1:1 Gafurović (58), 1:2 Spahić (67). Igrač utakmice: Ivan Tirić (Rudar) 7,5.

BOSNA: Bekan 6,5, Mujezinović 6,5, Krajišnik 6, Hasanhodžić 7, Pleh 6, Alijagić 6, Durmić 5,5, Šiljak 5,5(od 70.Kalkan -), Puščul 6, Čabaravdić 5,5(od 61.Džafić ), Ćesa 5,5(od 75.Arnaut 6). Trener: Adnan Fočić

RUDAR: Tirić 7,5, Kubat 6, Topalović 6, Kobilica 7(od 81.Tomić -), Prkić 6,5, Spahić 6,5, Murić 5,5(od 60.Neimarlija 5,5), Gafurović 6,5, Hrustanović 6, Duro 6, Šabotić 6. Trener: Džemal Pačariz.

Nogometaši Bosne nisu uspjeli zaokružiti prvi dio sezone u Prvoj ligi pobjedom, što bi sasvim sigurno donijelo pozitivnu ocjenu ovom jesenjem dijelu. Posrnula je Bosna na posljednjoj prepreci i da poraz teže padne, dogodio se u vječitom komšijskom derbiju protiv kakanjskog Rudara. Od početka utakmice se vidjelo da Bosna ima problema u organizaciji igre i da nedostaje kreator koji bi sve to povezao, pa je to bio meč bez pravih prilika na obje strane, a izdvojili smo tek pokušaj Ćese u 27.minuti. Činilo se da do poluvremena neće biti golova, a onda odlično izveden korner Puščula, koji sjajnim golom glavom kruniše Hasanhodžić. Bio je to gol upravo vrijeme i očekivali smo da Bosna u drugom dijelu iz kontranapada potvrdi pobjedu. Počelo je dosta dobro, pa opet prijeti Hasanhodžić nakon prekida, ali ovoga puta lijevom nogom. Gosti iz Kaknja do izjednačenja dolaze iz prve prave prilike. Kobilica je ispremješao odbranu Bosne, lopta dolazi do Gafurovića, a ovaj lijepim udarcem matira Bekana za 1:1. Samo desetak minuta nakon toga, novi šok za domaće. Korner za Rudar s desne strane, odbrana Bodsne reaguje slabo, a Spahić glavom pogađa za preokret. Do kraja je Bosna atakovala, Fočić je ubacio tri nova napadača, ali prijetnje su bile uglavnom iz prekida i dugim loptama. U samom finišu je sudija Stojić mogao svirati i penal za Bosnu, a sve prijetnje za svoj gol je otklonio golman Tirić. Na kraju moramo reći, zaslužena pobjeda Rudara koji je znao šta želi i pametno su postavili igru, dok Bosni ostaje žal što je dobru jesen završila prvim domaćim porazom.

{joomplucat:758 limit=32|columns=4}

Proudly powered by WordPress