Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

FOTO: Upriličena šetnja gradom povodom Dana srednjoškolaca

altLokalni tim ASuBiH Visoko je danas, povodom dana srednjoškolaca upriličio jedan kraći program obilježavanja pomenutog dana, pa su se tako danas svi srednjoškolci u Visokom, koji su željni promjene, okupili na poligonu iza KSC „Mladost”  i mirnom šetnjom gradom poručili svima kako oni žele promjenu u sistemu obrazovanja, ističući želju za ostvarivanjem svih svojih prava. Okupljeni oko Lokalnog tima ASuBiH Visoko, srednjoškolci su dali do znanja da žele bolje sutra za sebe i svoje kolege srednjoškolce. Kako nam je rekao koordinator Lokalnog tima u Visokom, Amar Bešić, cilj cijelog ovog programa jeste da se poboljša standard srednjoškolskog obrazovanja te da od narednih godina, baš kao što profesori i prosvjetni radnici imaju svoj dan koji je neradni, tako da i srednjoškolci dobiju svoj dan koji će biti neradni, ali prema principu da će učenici i na taj dan doći u svoju školu i učestvovati u raznim radionicama koje će imati za cilj obučavanje mladih entuzijazista i osvještavanje mladih po pitanju njihovih prava.
Na kraju programa svi srednjoškolci koji su se okupili danas simbolično su, u centralnom dijelu čaršije ispred pošte, prikazali brojeve  17.11. što označava današnji datum, odnosno Dan srednjoškolaca. Svi mladići i djevojke koji su danas prisustvovali ovoj manifestaciji su također potpisali peticiju za dobijanje dozvole za obilježavanje Dana srednjoškolaca u narednim godinama kao neradnog dana. Pozvali su i sve ostale srednjoškolce da se priključe ovoj akciji te da u ostatku dana, također ispred pošte, potpišu ovu peticiju i podrže mlade u njihovom naumu.
Još su napomenuli da je večeras za sve srednjoškolce organizovan party koji će se održavati u Cosmosu od 20:00 sati, gdje će nastupiti mladi, perspektivni bend DWD, iz Zenice.

{joomplucat:759 limit=24|columns=4}

Proudly powered by WordPress