Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

FOTO: Damir i raja ukrasili ulicu Bosne Srebrene

Grafički dizajner Damir Sarać uz nekolicinu prijatelja realizovao je odličnu i ideju iscrtavanja grafita u ulici Bosne Srebrene u Visokom na potpuno legalan način prethodno zatraživši sve potrebne dozvole kako bi svojom umjetničkom vještinom ukrasio trafo stanicu koja se nalazi između Autobuske stanice i nekadašnje kasarne Ahmet Fetahagić.

Grafit koji je inače počeo da radi još ranije danas je i zvanično završen i izgleda, malo je reći, odlično. Damir Sarać je putem svog FB profila pozvao sve zainteresovane Visočane, fanove reprezentacije BiH i sve one koji izražavaju podršku ideji Bosanstva svojim statusima po društvenim mrežama da se pridruže i budu od koristi prilikom završavanja grafita, međutim ta vrsta podrške u nedjelju je izostala.

“Pozvali smo sve navijačke skupine kojima su ove stvari srodne, BHF, Manijake, Horde Zla, LoEG-ovce, kao uostalom i sve ostale građane Visokog, novinare, sve one kojima bi moglo ovo biti interesantno. Međutim, vidjeli ste i sami kako to ide kod nas u Visokom. Čak nismo tražili nikakvu materijalnu podršku, ali bilo je onih koji su nam pomogli i u tom smislu i hvala Aldinu Begoviću, Dini Vehaboviću, Slavenu Ištuku. Posebno se želim zahvaliti Semiru Bašiću bez kojeg bi ovaj poduhvat bio nezamisliv. Bez obzira na slabu podršku lokalne zajednice ipak svima hvala i poklanjamo im ovo naših ruku djelo koje se po Facebooku već može vidjeti na raznim profilima kao “cover foto” što znači da smo i uspjeli u realizaciji ideje – rekao je za Visoko.co.ba autor grafita Damir Sarać.

Da posebno komentarišemo grafit bilo bi suvišno, pogledajte galeriju slika i sve će vam se samo kazati, a Damiru bez obzira na izostanak očekivane podrške hvala na realizaciji odlične ideje.

 

 

 

Proudly powered by WordPress