Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Prezentacija rezultata ispitivanja javnosti USAID-ovog projekta

altPrezentacija rezultata ispitivanja javnosti USAID- ovog Projekta razvoja sektora pravosuđa II (USID JSDP II) pod nazivom “Javna percepcija vladavine prava u BiH: povjerenje, transparentnost i korupcija” bit će održana u utorak 20.11.2012. od 10.00 do 12.00 sati u Hotelu “Dubrovnik” u Zenici.

Na skupu će biti prezentirane i teme sa održanih tematskih konferencija sektora pravde kao što su Zakon o tužilaštvima FBiH, smanjenje fragmentiranosti finansiranja pravosuđa u FBiH, te sistem besplatne pravne pomoći u Bosni i Hercegovini.

Prezentacija u Zenici je niz sličnih prezentacija u organizaciji USAID JSDP II koje će se održati u raznim gradovima u BiH s ciljem što šireg informiranja i aktivnog uključenja svih nivoa vlasti i građana u rješavanje trenutnih izazova u sektoru pravde u BiH.

Na skup su pozvani Bariša Čolak, ministar pravde BiH, Milorad Novković, predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH, Zoran Mikulić, federalni ministar pravde, Fikret Plevljak, premijer ZDK, Tahir Lendo, premijer SBK, Romana Brkić, ministrica za pravosuđe i upravu ZDK, Zoran Luković, ministar za pravosuđe i upravu SBK, ministri finansija ZDK i SBK, te predsjednici Kantonalnih sudova, Tužilaštva ZDK, te Općinskih sudova ZDK i SBK.

Press služba ZDK

Proudly powered by WordPress