Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

FOTO: Svečano obilježen Dan državnosti

altU Visokom su zvaničnici naše Općine jutros svečano obilježili Dan državnosti Bosne i Hercegovine. Kako je programom obilježavanja ovog značajnog datuma i predviđeno, u 10.30 h upriličeno je polaganje cvijeća na Spomen-kosturnicu borcima NOAR-a i na Spomen-obilježju šehidima i poginulim borcima, a u 11.00 h delegacija se uputila u Veliku salu Općine gdje je održana svečana akademija.

Svečanost upriličena u Općini počela je govorom Dalibora Tomićića, predsjedavajućeg Općinskog vijeća Visokog u prijelaznom periodu, i načelnice Visokog Amre Babić koja se u svom govoru osvrnula na dugogodišnju historiju Bosne i Hercegovine, ističući kao glavnu prepoznatljivost naše države kontinuirano zajedništvo i težnju ravnopravnosti svih njenih naroda i pripadnika različitih vjerskih zajednica.

U kulturno-umjetničkom programu predstavljene su pjesme naših mladih sugrađana Adle Velagić – „Bosna i Hercegovina, moja domovina”, i Džemaludina Alića – „Prag Bosne”, a stihove njihovih pjesama govorio je magistar nauka Faik Salihbegović.

Također, današnjoj svečanoj atmosferi svoj doprinos su dali i učenici OMŠ „Avdo Smajlović” Naida Purišević i Emina Pulo, kao i učenici Gimnazije Visoko sa svojim recitalom „Ovdje sam postao, ovdje ću nestati”.

{joomplucat:769 limit=44|columns=4}

Proudly powered by WordPress