Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

“Vijećnički blog” prostor za opoziciju i poziciju da komuniciraju sa javnošću

altU narednom periodu Visoko.co.ba će svojim posjetiocima ponuditi jedan novi vid upoznavanja s radom zakonodavne vlasti u Visokom kroz potpuno novu rubriku pod nazivom “Vijećnički blog”. Ovim putem želja nam je, a ujedno ovo je i poziv svim vijećnicima, da približimo odnos između onih koji su glasali i onih za koje je glasano bez obzira kojoj političkoj opciji od njih sedam koje participiraju u OV Visoko pripadali.

– U namjeri i istrajavanju da ostanemo potpuno politički nezavisni i slobodni kao novinari, s krajnjim ciljem potpunog i tačnog informisanja onih koji  posjećuju Visoko.co.ba, odlučili smo se na ovaj korak. Ustvari, dileme su počele onog trenutka kada su od nas tridesetak, koliko broji redakcija, njih nekoliko jasno i otvoreno postali politički aktivni i pristupili nekim od politički partija. Naravno, suvišno je bilo pojašnjavati da kao takvi gube svoju nezavisnost i objaktivnost, a pri tome i status kakav su imali u Visoko.co.ba, ali u isto vrijeme nismo željeli da izgubimo te članove redakcije koji su svaki na svoj način ostavili traga u našem četrnaestogodišnjem razvoju. Konkretno stvar smo prelomili kada je povremeni gost autor Dejan Šćepanović kao kandidat SDP-a ušao u OV Visoko. I prije smo mi imali članova redakcije koji su bili aktivni u nekim strankama i tolerisali smo njihov angažman, ali ubuduće uvodimo novu praksu koju ćemo realizovati kroz posebnu kategoriju na sajtu pod nazivom “Vijećnički blog”. Želja nam je da omogućimo svima koji su politički angažovani, imaju svoj stav i političko mišljenje da isto iznesu posredstvom Visoko.co.ba i ove nove sekcije koju nudimo. Ono što zasigurno mogu obećati jeste da ćemo tekstove, kolumne, osvrte i analize prenositi bez ikakvih naknadnih intervencija uredništva sajta, što će svakako doprinijeti raznolikom političkom ambijentu u svakako veoma interesantnom političkom okruženju koje trenutno vlada u Visokom. Ovo je podjednako prostor i za poziciju i za opoziciju u Visokom sa suštnskom željom da i na ovaj način doprinesemo što bržem, kvalitetnijem i konstruktivnijem razvoju Visokog i njegovoj medijskoj otvorenosti suprotno medijskom mraku i želji pojedinaca da kontrolišu mišljenje javnosti” – pojasnila je urednica vijesti Visoko.co.ba Sabina Krivdić.

Svi zainteresovani aktuelni vijećnici i oni koji to voljom birača nisu postali, članovi izvršne vlasti i političkih partija te svi ostali koji imaju politički stav i mišljenje svoje tekstove mogu slati na email: visokocoba@gmail.com

Proudly powered by WordPress