Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Premijer Fikret Plevljak dolazi na finalnu utakmicu Novogodišnjeg turnira

Deveti po redu tradicionalni Novogodišnji malonogometni turnir “Memorijal Midhat Ahić – Mido” koji se ove godine odigrava od 19 – 23.12.2012.godine u KSC “Mladost” Visoko bit će jedan od najinteresantnijih sudeći prema prijavama igrača koji će nastupati za ekipe učesnice. Da je ovaj turnir od velikog sportskog značaja za Visoko i ZDK potvrđuje i ovogodišnja najava posjete istom od strane premijera ZDK gospodina Fikreta Plevljaka.

-“Gospodin Plevljak je u više navrata pokazao svoju spremnost da razumije Visoko i visočke probleme sa pozicije prvog čovjeka našeg kantona. Njegova naklonjenost našem gradu ne treba biti jednosmjerna i treba pokazati da Visoko to poštuje, uviđa i razumije. Stoga smo mi, koliko je to u našoj nadležnosti, odlučili poslati zvanični poziv gospodinu Plevljaku da posjeti Visoko u nedjelju zadnjeg dana odigravanja turnira i da prisustvuje finalnoj utakmici, na što je on i pristao i zbog čega smo mi kao organizatori posebno ponosni jer to ima svoj određeni značaj koji nam ukazuje čast i povjerenje da svih ovih godina radimo dobru i ispravnu stvar za sport i Visoko općenito. Bit će nam zadovoljstvo ugostiti premijera i još nekolicinu visokih zvaničnika ZDK koji su također najavili svoj dolazak na finale ovogodišnjeg turnira – istakao je Dario Božić jedan od organizatora ovog sportskog događaja koji uspješno svih ovih godina realizuje naš sajt zajedno sa KSC “Mladost” Visoko.

Ako već niste, kompletan raspored odigravanja utakmica ovogodišnjeg turnira možete pogledati na ovom linku: http://www.visoko.co.ba/sport/nogomet/6682-foto-turnir-otvaraju-fk-graanica-i-zanatlija-mesnica-ajdin

Proudly powered by WordPress