Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Ko će biti pobjednik, a ko gubitnik, ko bi mogao biti iznenađenje?

Svake godine se uoči početka Novogodišnjeg turnira u malom nogometu, dosta priča o tome koje ekipe su najbolje, ko bi mogao biti pobjednik, koji će to sve igrači nastupiti i u kojim timovima. Ekipe učesnice kao i obično malo prikrivaju svoje sastave, na što naravno imaju i puno pravo sve dok turnir ne startuje, ali teško je sve i sakriti. Postoje ekipe za koje se već sada zna da su vrlo kvalitetne i da bi mogle otići do samog kraja, dok uvijek postoje i ona potencijalna iznenađenja, kao što je to recimo prošle godine bila simpatična ekipa „Sofić Buturović polje“, predvođena omalenim Enesom Crnalićem, koja je osvojila treće mjesto, te pobrala velike simpatije pubilike i osvojila specijalnu nagradu „Memorijal Midhat Ahić“. Prošlogodišnji finalisti žele ponoviti taj uspjeh i to ne kriju, a sastavi koje imaju im daju puno pravo za optimizam. „Sas Tehnic“(prošlogodišnji pobjednik pod nazivom „Kladionice Remy Bh-Play“), kao i svake godine dolazi u sastavu prepunom sjajnih igrača, pa bi tu između ostalih trebali biti Harba, Mulahmetović, ali vjerovatno i Hota, te Zeba. Vice-prvaci, „Doktori Čarobnjaci“, će pokušati napraviti korak više uz Svraku, Novoselca, Vršajevića, te domaću zvijezdu Belmina Vilu, ali i još niz kvalitetnih igrača.

U najuži krug favorita svakako spada i ekipa „Semko Mali Raj“ za koju će nastupiti lokalni majstori Adnan Hodžić, Muamer Sadiković, Amir Bekan i drugi., ali i tradicionalno dobra ekipa „Bios“, zatim „Špar-Merc“ sa majstorima malog nogometa iz Kiseljaka,  „Sarajevo Osiguranje“ sa Šabićem i Galićem, te „Ekosirovina“ sa Ervinom Šetom, Vedadom i Idrizom Džafićem. Nikako se se ne smiju potcijeniti ni ekipe „Zanatlija Mesnica Ajdin“ sa Canom i Čakićem, pa zatim disciplinovana ekipa „Škole fudbala Moštre Fondacija Lider“, „AM-Company“ i „Prevent“ sa Mahirom Bajrićem na čelu. NK“Bosna“ će imati jednu mladu poletnu ekipu, uvijek spremnu da iznenadi, a u tu kategoriju spadaju i visočki općinski ligaši NK“Moštre“, NK“Kralupi“, te FK“Sloboda“ iz Vratnice koja je i prošle godine prošla grupnu fazu, ali i FK“Gračanica“ koja će sigurno imati frenetičnu podršku s tribina u svakoj utakmici. Za kraj smo ostavili najveće nepoznanice turnira, što ne znači da, već stalni učesnik „Caffe Mistik“ iz Ilijaša i debitantske ekipe „H.O Šišija“ i „Burch University“, ne mogu napraviti dobar rezultat i sve iznenaditi.

Ovo je naravno samo kratki osvrt i prognoza prema onome što se otprilike zna, ali biće tu sigurno još iznenađenja i sjajnih igrača u svim timovima, tako da pravu sliku možete dobiti tek od srijede kada dođete na deveto izdanje Novogodišnjeg turnira u malom nogometu-Memorijal Midhat Ahić, koji se igra u KSC“Mladost“ sve do nedjelje. Još jednom napominjemo da unošenje bilo kakvih napitaka u bocama neće biti dozvoljeno, jer iste možete kupiti i u dvorani po popularnim cijenama, ali u ambalaži prikladnoj za ovaj događaj.

Proudly powered by WordPress