Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Uspješni biznismen iz Saudijske Arabije u posjeti Medresi

altAdil Bushnak, uspješni biznismen i jedan od vlasnika najjače privatne kompanije za preradu vode u Saudijskoj Arabiji The Bushnak Group, posjetio je danas Medresu „Osman ef. Redžović”.

U okviru svoje posjete našoj državi, gospodin Bushnak želi, kako sam kaže, posjetiti specifične škole u Bosni i Hercegovini. „Želim posjetiti medrese, a posebnu pažnju želim posvetiti školama za osnovno obrazovanje. Cilj mi je pomoći obrazovanje u Bosni i Hercegovini, a prvi korak na tom planu jeste pokušati naći investitore i donatore koji su spremni obavezati se da dio svoje dobiti ulažu i da ovdje gradimo internacionalne škole” – rekao je gospodin Adil Bushnak.

Džemal Salihspahić, direktor Medrese, nakon što je uvaženom gostu predstavio instituciju na čijem je čelu te prezentirao dosadašnje uspjehe, izrazio je zadovoljstvo posjetom i nadu da će gospodin Bushnak pomoći da se završe započeti radovi u kompleksu Medrese. „Nadam se da će nam se osim današnjeg gosta pridružiti i visočki poslovni ljudi i pomoći nam  u našim planovima da u sklopu Medrese osnujemo i obdanište i dom za starije osobe.” – rekao je direktor Salihspahić.

Proudly powered by WordPress