Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Ambasador Republike Indonezije u BiH u posjeti Visokom

altU zvaničnu posjetu Općini Visoko jutros je stigao i ambasador Republike Indonezije u BiH Subijaksono Sujono. Ovo je prvi rezidentni ambasador Republike Indonezije u našoj zemlji.

– Želim se zahvaliti načelnici i svim prisutnim za dobrodošlicu. Razlog moje posjete jeste da sebe predstavim kao prvog rezidentnog ambasadora Indonezije u BiH i da se upoznam s načelnicom općine Visoko. Na današnjem sastanku razgovarat ćemo o mogućnosti saradnje između Ambasade Republike Indonezije u Sarajevu i Općine Visoko. Moja misija ovdje jeste da približim poslovne ljude i da uspostavimo bolje i jače odnose između naša dva naroda. Danas ću razgovarati s načelnicom o mogućnostima jačanja tih veza i odnosa, ne samo u ekonomskom smislu nego i kulturi i tradiciji. Mi imamo potencijale ali implementacija naših veza je na niskom nivou. Mi smatramo da trebamo pomoći Bosni i Hercegovini – rekao je, između ostalog, ambasador Subijaksono Sujono.

Ovo je jedna u nizu diplomatskih posjeta Općini Visoko u posljednje vrijeme, a načelnica Amra Babić je istakla zadovoljstvo i čast današnjom posjetom.

 – Drago mi je da je Visoko postalo mjesto ovakvih posjeta. Nadam se da će današnji razgovori rezultirati jednom novom saradnjom naše dvije države. Pokušat ću danas iznijeti kapacitete naše općine i naše razvojne mogućnosti – rekla je načelnica dodavši da se nada se da je ovo samo jedan u nizu posjeta. 

alt

Proudly powered by WordPress