Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Svaki dan sve više prijava za volontersku akciju “MRAV 2013”

altFondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca” i ove će godine ugostiti na stotine mladih i onih malo starijih koji će doputovati u BiH i Visoko kako bi sudjelovali u ovogodišnjoj Međunarodnoj radnoj akciji volontera “MRAV 2013”. Do početka februara 2013. za MRAV je apliciralo i potvrđeno vise od 60 volontera iz Australije, Novog Zelanda, SAD-a, Norveške, Njemačke, Finske, Česke, Danske, Velike Britanije, Kanade, Meksika, Španije, Venecuele, Bugarske, Škotske i Paragvaja.

Po struci su vrlo raznoliki te ćemo tako i ove godine imati arheologe, geologe, doktore medicine, inžinjere, brokere, građevinare, novinare, pravnike, kompjuterske stručnjake, antroploge, studente… Najstariji do sada prijavljeni volonter ima 60 godina, a najmlađi, koji će doći u pratnji jednog roditelja, ima 16 godina.

Bez obzira na njihovo zanimanje ili godine, svi oni imaju jednu zajedničku stvar – želju da pomognu u istraživanju koje će dovesti do novih historijskih činjenica te potpuno promijeniti dosadašnja shvatanja o fenomenu piramida.

Zahvaljujemo svim do danas prijavljenim volonterima, a sve one koji razmišljaju da se prijave Fondacija poziva da to i učine i obećava im nezaboravno vrijeme u Bosanskoj dolini piramida.

Uz voditelja projekta dr. Semira Osmanagića, arehološkim radovima će rukovoditi arheolozi iz Novog Zelanda i Italije, Timothy Moon i Ricardo Brett. Uz njih će biti i petnaest terenskih rukovodilaca koji će se regrutirati iz redova iskusnijih volontera iz Holandije, Danske, Španije, Velike Britanije, Italije, Njemačke, BiH, Rusije, Srbije i drugih zemalja.

Proudly powered by WordPress