Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Smjena predsjednika i članova Izvršnog odbora SBB-a Visoko

altVeć smo ranije pisali o tome kako u OO SBB-a nakon lokalnih izbora stvari i ne funkcionišu kako bi trebalo da se ponaša jedna ozbiljna opozicija. (LINK) Najavili smo ostavku aktuelnog predsjednika Džemala Kadića, naveli razloge te ostavke i najavili eventualno uvođenje Povjereništva po uzoru na ono što su već uradili u OO SDA Visoko, OS SBiH, OO A-SDA. Sasvim je izvjesno da su nakon SDA sve političke partije u Visokom. izuzev SDP-a i BPS-a, prepisali domaći zadatak i recept najjače političke opcije u Visokom i na taj način pokušavaju bar kozmetički prikazati nekakve promjene u svom rukovodstvu.

Kako saznajemo, Džemal Kadić će još danas podnijeti ostavku, ali Povjereništva neće biti. Umjesto Povjereništva bit će izabran novi Izvršni odbor i novi v.d. predsjednik OO SBB-a Visoko. Zvanično je sekretar stranke Kučuković Alen sazvao vanrednu sjednicu OO SBBBiH Visoko. Ovoj sjednici će prisustvovati Ekrem Tuka, ministar za boračka pitanja ZDK, i Fahrudin Brkić, zastupnik u Skupštini ZDK. Na dnevnom redu će biti tri tačke, a sastanak je zakazan za 18.00 sati. Bit će vrlo interesantno saznati ko će biti novi predsjednik SBB-a Visoko, odnosno kome će biti ispostavljena faktura za izborni neuspjeh i postizborno diletantsko političko opoziciono ponašanje.

Na osnovu Člana 17. Poslovnika o radu OO SBBBiH Visoko, a na zahtjev više od 1/3 članova OO SBBBiH Visoko, pozivamo Vas na prvu vanrednu sjednicu OO SBBBiH Visoko koja će se održati 28.02.2013. godine (četvrtak) sa početkom u 18h u prostorijama Saveza u Visokom sa slijedećim dnevnim redom:

1. Razriješenje predsjednika OO i članova IO SBBBiH Visoko

2. Izbor VD predsjednika

3. Razno

Proudly powered by WordPress