Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Čestitka premijera Plevljaka u povodu Dana nezavisnosti BiH

1. mart je Dan nezavisnosti naše domovine Bosne i Hercegovine. Tim povodom svim građanima Zeničko- dobojskog kantona i cijele nam jedne i jedine Domovine, upućujem iskrene čestitke.

Bosna i Hercegovina je zemlja sa toliko raznolikosti koje se nepresušno prepliću, šaljući svojim Bosancima i Hercegovcima neponovljivi otkucaj srca, satkavajući jedinstvenu šaru boja i lica, jezika i osmijeha, rijeka i plavetnila neba.

Želim da Dan nezavisnosti naše domovine Bosne i Hercegovine podsjeti naše  građane da obilježavamo sve historijske datume naše Domovine srcem i dušom, veličajući sve lijepo što se Bosnom i Hercegovinom zove, njen plemeniti duh, u dubokoj vjeri da će i njenu budućnost smjelo i bosanski dostojanstveno nositi naše mlade generacije.

Zato, neka interes Bosne nadvlada osobni, neka ljubav prema Domovini, potopi nejedinstvo i svaku odsutnost pripadnosti njoj, neka raznolikost Bosne postane naša prednost i neka naš identitet Bosne i Hercegovine zagrije svako srce.

Poštovane Gradjanke i Gradjani Zeničko-Dobojskog Kantona, iskreno i iz srca čestitam vam Dan nezavisnosti naše Domovine.

Neka nam živi naša Domovina jedna i jedina naša lijepa Bosna i Hercegovina.

S mojim iskrenim poštovanjem i uvažavanjem

PREMIJER

mr. sci. Fikret Plevljak, dipl. ing. s. r.

Proudly powered by WordPress