Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Saradnja AS GROUP iz Tešnja i Arhitektonskog fakulteta iz Sarajeva

Studenti arhitektonskog fakulteta iz Sarajeva predstavili su se izložbom svojih projektnih radova upravne zgrade AS GROUP na ovogodišnjem 9. Sajmu privrede u Tešnju.

 

 

Izložba je nastala kao rezultat saradnje Arhitektonskog fakulteta iz Sarajeva i AS GROUP, a u okviru koje su studenti Treće godine dodiplomskog studija radili sa ciljem „istraživanja i projektovanja realnih zadataka u koordinaciji sa realnim klijentima“, uspješnim bosanskohercegovačkim kompanijama.

 

„Zamoljen početkom ove godine da uradim kreativni breaf za studente koji bi mogao inspirirati mlade ljude kako bi što bolje uradili svoje projektne zadatke, i sam nadahnut uspjehom AS GROUP i tim što ova grupacija jeste, napisao sam esej o ovoj kompaniji pod naslovom „Zgrade su ogledala ljudi“.  Nakon toga, uslijedila je prezentacija i javno izlaganje eseja pred studentima“, riječi su Adisa Hasakovića, stručnjaka za strateško komuniciranje koji je ispred AS GROUP učestvovao u provedbi projekta.

 

Rezultat svega ovoga bio je na desetine odličnih arhitektonskih radova studenata, od kojih je preko 20 ušlo u uži izbor.

 

„Dominirajući optimizam i progresivan arhitektonski izraz primjeren duhu mladih ljudi na uvjerljiv način podržava i promovira viziju sadržanu u programskim smjernicama AS GROUP za koje buduća poslovna zgrada treba, kako se kaže u Hasakovićevom eseju, imati dušu predaka graditelja, vizionara koji će nastaviti sa misijom koju AS GROUP ima i kojoj teži, navodi se  u obrazloženju Arhitektonskog fakulteta u Sarajevu.

 

Nakon izložbe u Tešnju, gradu sjedištu ove grupacije, izložba će biti postavljena i u Sarajevu na Arhitektonskm fakultetu, kada će Rusmir Hrvić član Uprave AS GROUP dodijeliti nagrade autorima i budućim mladim arhitektima za najbolje radove.

 

Zaslužni za uspješnu provedbu projekta ispred Arhitektonoskog fakulteta u Sarajevu bili su doc. dr. Adnan Pašić, Senaida Halilović, Mirjana Mehmedinović, Jasmina Koluh i Amela Hadžić.

 

AS GROUP u projektu su zastupali Rusmir Hrvić i Adis Hasaković.

Proudly powered by WordPress