Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Susret prijatelja

altU Predškolskoj ustanovi “Behar” održan je drugi (II) opći roditeljski sastanak, u srijedu (17.4.2013. godine). Roditeljskom sastanku prisustvovalo je 38 roditelja iz sve tri odgojne grupe. Za roditeljski sastanak, taj susret prijatelja punih novih i kreativnih ideja, predložen je i usvojen sljedeći dnevni red:

1. Analiza odgojno-obrazovnog rada u proteklom periodu

2. Aktivnosti u narednom periodu

3. Kreativna radionica za roditelje

4. Upis u osnovnu školu

5. Razno

Ad1) U okviru prve tačke dnevnoga reda Admir Džanko, direktor Predškolske ustanove “Behar”, zahvalio se roditeljima na dolasku u ime svih zaposlenika Predškolske ustanove “Behar”, Osnovne škole “Đulistan” i “Perzijsko-bosanskog koledža sa internatom”, te im poželio toplu dobrodošlicu. Direktor Admir Džanko hronološki je pobrojao sve veće odgojno-obrazovne aktivnosti u periodu od 21.2. do 17.4.2013. godine, naglašavajući kvalitetnu saradnju sa roditeljima, koji su aktivno učestvovali u svim aktivnostima. Zahvalio se i rukovodstvu Osnovne škole “Đulistan” i “Perzijsko-bosanskog koledža sa internatom” na zdušnoj tehničko-materijalnoj podršci. Realizirane aktivnosti su:

a) Defile slobode u Ilijašu (27.2.)

b) Posjeta policajaca Ustanovi (27.2.)

c) Posjeta Zavičajnom muzeju u Visokom (20.3.)

d) Obilježavanje dana Predškolske ustanove “Behar” (21.3.)

e) Seminar za zaposlenike (23. i 24.4.)

f) Posjeta reisu-l-ulemi Huseinu ef. Kavazoviću (26.3.)

g) Humanitarna akcija “Djeca djeci” – Dječija hirurgija i Pedijatrija u Zenici (28.3.)

Ad2) U okviru druge tačke dnevnoga reda direktor Admir Džanko predstavio je brojne odgojno-obrazovne aktivnosti koje se tek trebaju realizirati. Kako bi i ubuduće aktivnosti bile kvalitetno organizovane, ponovno ćemo uspostaviti saradnju sa roditeljima i sa ostalim članovima Kampusa. Aktivnosti, koje su predviđene u narednom periodu, su:

a) Izlet na Ravne – Visoko (22.4.)

b) Revija kulturno-umjetničkog stvaralaštva (25.4. i 9.5.)

c) Prvomajski praznici (od 1.5. do 6.5.)

d) Dan šehida (5.6.)

e) Završna priredba i ispraćaj predškolaca

Ad3) U okviru treće tačke dnevnoga reda direktor Admir Džanko je, u saradnji sa stručnim saradnicama Amrom Mušić i Aldinom Džanko, organizovao kreativnu radionicu za roditelje. Cilj ovakvih radionica je druženje, ali i upoznavanje sa novim metodama u radu sa djecom. Radionica je potpuno uspjela, a kao rezultat, krunu rada, su i ramovi za fotografije, koje su roditelji ručno izradili.

Ad4) U okviru četvrte tačke dnevnoga reda pedagogica Amra Mušić je predložila upis djece u prvi razred Osnovne škole “Đulistan”, te roditeljima saopćila termine testiranja.

Ad5) U okviru pete tačke dnevnoga reda direktor se još jednom zahvalio na saradnji te izrazio oduševljenje ponovnim, skorim, viđenjem. Predsjednica Vijeća roditelja, Vernesa Hamzabegović, iznijela je prijedlog o prikupljanju sredstava za opremanje tehničko-didaktičkim materijalima Predškolske ustanove “Behar”. Svi roditelji su jednoglasno potvrdili spremnost da, koliko je ko u mogućnosti, podrže odgojno-obrazovnu ideju i cilj naše Ustanove. Roditeljski sastanak je završen u 15 i 30.

Admir Džanko, direktor Predškolske ustanove “Behar”

Proudly powered by WordPress