Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Sutra manifestacija “Dan arheološkog turizma u BiH – Bosanska dolina piramida”

semirosmanagichrFondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca” sutra će u Visokom organizirati manifestaciju “Dan arheološkog turizma u BiH – Bosanska dolina piramida”, s namjerom da ukaže na izuzetan potencijal arheološkog turizma u svrhu ekonomskog razvoja BiH. Arheološki turizam je, po svim raspoloživim pokazateljima, grana turizma koja u svijetu bilježi ubrzan razvoj, saopćila je Fondacija.          

Programom manifestacije, okupljanje gostiju i predstavnika medija planirano je u 9.45 sati na parkingu “Interexa”.  Posjeta Vidikovcu (Arnautovići) – Pogled na Bosansku piramidu Sunca planirana je u 10.00 sati, dok je u 10.45 sati planirana posjeta prahistorijskim podzemnim tunelima – Podzemni Labirint Ravne. Posjeta Bosanskoj piramidi Sunca – betonski blokovi na sjevernoj strani, biće upriličena u 13.30 sati.         

Konferencija za novinare o razvoju arheološkog turizma biće održana u prostorijama Gradskog kina Visoko, s početkom u 17.30 sati. U prostorijema Gradskog kina će, u 18.00 sati, biti održano i predavanje Semira Osmanagića za turiste o fenomenu piramida u svijetu i BiH, na engleskom jeziku. 

Posted in BiH
Proudly powered by WordPress