Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Eldin Vražalić proglašen za učenika generacija

dan skole mss 17Prigodnom svečanošću danas je obilježen Dan škole u MSŠ „Hazim Šabanović“ Visoko. U okviru prigodnog programa nastupili su učenici ove škole, a prikazan je i dokumentarni film pod nazivom Lik i djelo doktora Hazima Šabanovića, koji je djelo učenika škole. Bila je ovo prilika da se osoblje  učenici škole na prigodan način oproste od dugogodišnjih profesora Marije Milinković i Saliha Semića koji su danas ispraćeni u zasluženu mirovinu. Danas su nagrađeni i najuspješniji učenici MSŠ „Hazim Šabanović“, za odličan uspjeh tokom trogodišnjeg školovanja Nastavničko vijeće škole je nagradilo Kenana Hrustu. Za odličan uspjeh tokom četverogodišnjeg školovanja pohvale su zaslužili: Sumeja Mujezinović, Elmira Gurdić, Amra Hajro, Melisa Javorovac, Lejla Šukurica, Admir Omerović, Armin Dervić, Emir Hajduković, Ermin Husić, Arnes Mušinbegović, Nermin Smajlović, Nermin Dervišbegović, Amra Bešić, Ajla Neimarlija, Belmin Ćosović, Ermin Zukić, Mahir Hadžimehmedagić.

Najsvečaniji dio kao i svake godine je bilo proglašenje učenika generacije, a učenik generacije je Eldin Vražalić. Nastavničko vijeće škole je zbog učešća na Kantonalnom i državnom takmičenju iz matematike i informatike, osvojenog drugog mjesta na kadetskom prvenstvu BiH u streljaštvu, disciplina zračni pištolj te zbog odličnog uspjeha i primjernog vladanja proglasilo upravo Eldina Vražalića za učenika generacije.

Dodijeljene su i posebne nagrade za one učenike koji su ostvarili uspjehe na vanškolskim takmičenjima, za ostvarene sportske rezultate nagrađeni su: Mirza Osmanbegović, Mulo Vila, Kemal Nurudinović i Velid Kajević, a ostale nagrade pripale su sljedećim učenicima: Nejra Selimović, Emir Tatar, Amina Hodžić, Muhamed Efendira, Elma Čelebić, Lejla Osmanbegović, Kenan Dlakić, Haris Trako, Amna Avdagić, Adis Puščulović, Belma Kahvić, Amir Hajdarević, Enes Hodžić, Nermana Suša, Amel Semić, Dženan Mujačić, Emina Ajanović, Selma Tatar, Jusuf Halilović, Faris Lemeš, Amar Čučuk, Amina Ibišević, Vladan Lončar, Emina Smajlović i Ahmed Mekanić.

FOTO: Mahir Hadžimehmedagić

{joomplucat:930 limit=17|columns=4}

Proudly powered by WordPress